Tenis

Alcaraz i Sinner zakazali veliki dvoboj u polufinalu Roland-Garrosa

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.06.2024.
Alcaraz i Sinner zakazali veliki dvoboj u polufinalu Roland-Garrosa
Foto: EPA

Poznat je prvi polufinalni par Roland-Garrosa. U borbi za finale naći će se Jannik Sinner i Carlos Alcaraz...

Polufinale koje su svi očekivali će se i dogoditi. Jannik Sinner i Carlos Alcaraz borit će se za mjesto u finalu Roland-Garrosa.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinner je za dva i pol sata igre svladao Grigora Dimitrova, nije mu prepustio niti set, a kasnije je saznao i kako je novi svjetski broj jedan s obzirom da se Novak Đoković u vrijeme tog meča povukao s Roland-Garrosa.

Talijan je očekivano dominirao susretom, Dimitrov je griješio više nego što bi smio da bi mogao uopće stvoriti značajnije probleme Sinneru.

Sinner je ujedno prvi Talijan koji je došao do svjetskog broja jedan.

"Što reći, svaki igrač sanja da jednog dana postane broj jedan. S druge strane teško je vidjeti da se Novak morao povući, želim mu brz oporavak", poručio je Sinner.

U polufinalu ga čeka jako težak protivnik, igrat će protiv Carlosa Alcaraza koji je u tri seta eliminirao Stefanosa Tsitsipasa.

Bez obzira na Tsitsipasove dobre igre, ovakav ishod je očekivan. Protiv Alcaraza ima velike probleme i ovo mu je šesti poraz u isto toliko međusobnih dvoboja uz samo jedan osvojen set dosad.

Alcaraz i Sinner dosad su se susreli devet puta, Alcaraz je slavio u pet mečeva, uključujući i jedini ovogodišnji u polufinalu Indian Wellsa. Dva puta su se dosad susreli na zemlji, Alcaraz je slavio na Challengeru u Alicanteu, a Sinner prije dvije godine u finalu Umaga.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Jannik Sinner (Italija, 2) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 10) 6:2, 6:4, 7:6(3)
Carlos Alcaraz (Španjolska) - Stefanos Tsitsipas (Grčka) 6:3, 7:6(3), 6:4

FOTO: EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!