Košarka

Connecticut nastavio niz nepobjedivosti, Nika Mühl još uvijek čeka na svoje prve poene

Mario Borko • srijeda, 05.06.2024.
Connecticut nastavio niz nepobjedivosti, Nika Mühl još uvijek čeka na svoje prve poene
Foto: Pixsell

U iščekivanju velikog NBA finala, noćas su odigrane tri utakmice u WNBA ligi. Connecticut je i dalje stopostotan, New York Liberty je nakon dva poraza ponovno uhvatio pravu formu, a dobar niz nastavile su i košarkašice Seattle Storma...

U noći s utorka na srijedu na rasporedu su bile tri utakmice WNBA lige. Connecticut se kod kuće lako obračunao s Washington Mysticsom, završilo je 76:59. Seattle Storm je s 80:62 “razbio“ Phoenix Mercury, a New York Liberty je s 88:75 slavio u gostima kod Chicaga.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U susretu neporažen momčadi i momčadi koja još uvijek nikoga nije pobijedila, očekivano je slavio Connecticut. Gošće iz Washingtona pružale su solidan otpor, čak su i na početku treće četvrtine imale prednost, ali Sunsice su do kraja ubacile u višu brzinu i sa 76:59 upisale devetu pobjedu u nizu.

DeWanna Bonner postigla je 20 poena uz osam skokova kod pobjedničke ekipe, a kod gošća je, s 14 koševa i devet skokova, najraspoloženija bila Aaliyah Edwards. Košarkašice Washingtona prošle su sezone izborile doigravanje, a u ovoj se nakon devet utakmica još uvijek bore za prvu pobjedu.

Liberty je u sezonu krenuo s četiri pobjede, a onda se ispriječio Chicago Sky. New York je nakon Chicaga poražen i od Minnesote, ali nakon dva poraza uzvratio je s četiri pobjede. Posljednja je stigla upravo u gostima kod Skya. Košarkašice Libertyja dominirale su većim dijelom utakmice. Chicago se vratio iz velikog zaostatka, poveo na prijelazu iz treće u posljednju četvrtinu, ali na kraju je ipak uvjerljivo poražen s 88:75.

Breanna Stewart bila je nevjerojatna s 33 poena i 14 skokova, a Sabrina Ionescu priključila se s 24 koša i sedam skokova. Chennedy Carter je bila najefikasnija kod domaće ekipe sa 16 poena.

Ivan Dojkić ponovno nije bilo u kadru. To je postala uobičajena praksa Sandre Anne Brondello, da hrvatsku košarkašicu u nekim utakmicama ostavi van parketa.

Košarkašice Seattle Storma kod kuće su se “poigrale“ s Phoenix Mercuryjem. Na kraju je završilo 80:62, ali ta je prednost mogla biti i uvjerljivija. Ezi Magbegor postigla je 21 koš uz devet skokova kod pobjedničke ekipe, a Kahleah Copper bila je najraspoloženija kod gošći. Seattle je s četvrtom uzastopnom pobjedom stigao na omjer 6-3, a Phoenix je nakon solidnog starta trenutno na omjeru 4-6.

Nika Mühl je i u svojoj četvrtoj utakmici u WNBA ligi ostala bez poena. Zagrepčanka je na terenu provela samo jednu minuti i u tom razdoblju, logično, nije uspjela ništa napraviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!