Ostali sportovi

Hrvatska ovog vikenda u Osijeku lovi prvo mjesto Zlatne skupine Europske lige

Sportnet, Mario Borko • srijeda, 05.06.2024.
Hrvatska ovog vikenda u Osijeku lovi prvo mjesto Zlatne skupine Europske lige
Foto: Pixsell

Nakon besprijekorno odrađenog prvog dijela Zlatne skupine Europske lige, hrvatski odbojkaši ovog će vikenda u Osijeku nastupati na Final Fouru. Protivnik u polufinalu je Estonija, a drugi par čine Češka i Ukrajina...

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u petak, 15. i subotu, 16. lipnja u osječkoj dvorani Gradski vrt igra Final Four Zlatne skupine Europske lige. Naši odbojkaši grupnu fazu natjecanja završili su neporaženi te se nakon šest uzastopnih pobjeda potpuno zasluženo nalaze među najjačim europskim momčadima.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatske odbojkaše u polufinalu čeka reprezentacija Estonije. Utakmica je na rasporedu u petak, 15. lipnja od 16 sati. U drugom polufinalu, od 19 sati, snage će odmjeriti Češka i Ukrajina. Nastup na završnici ovog natjecanja ujedno je i prilika hrvatskim odbojkašima da ulaskom u finale izbore odlazak na Challenger kup u Kinu na kojem se vadi viza za prestižnu Ligu nacija.

Hrvatska je jedina neporažena reprezentacija u natjecanju, Češka je izgubila jednu, a Ukrajina i Estonija dvije utakmice. Prošle godine hrvatski reprezentativci su natjecanje okončali na trećem mjestu pobijedivši Češku, a u polufinalu se ispriječila Ukrajina. Kapetan Petar Đirlić nada se da će ovoga puta biti uspješniji:

"Šest pobjeda u šest utakmica, zaista sjajna uvertira za Final Four u Osijeku. Ispred nas je još veliki posao, a to je ulazak u finale. Na tom putu prvo nam stoji ekipa Estonije. Nemamo puno iskustva s igranjem protiv njih, no znamo da su mlada i energična ekipa. Ipak, ne bismo trebali bježati od uloge favorita, pogotovo jer igramo na domaćem terenu. Pred osječkom publikom uvijek je užitak igrati i nadam se da ćemo i ovog puta ispuniti njihova očekivanja. Nadam se da ćemo uz što veću podršku publike uspjeti izboriti finale koje nas automatski vodi u Kinu na Challenger"

Finalne utakmice Final Foura za treće i prvo mjesto igrat će se pak u nedjelju, 16. lipnja također od 16 i 19 sati.

Uz uzbudljive utakmice, pažnju posjetitelja privući će maskota Volleo koja će se uz šale, ples i zajedničke fotografije rado družiti s publikom. Tu su i odličan DJ koji će posjetitelje razveseliti zabavnom glazbom, igre u kojima se dijele navijačke majice, Fan zona i navijački rekviziti za još jači glas za svog favorita. Oni najmaštovitiji natjecat će se pak na izboru najjačih navijačkih kreacija. Ulaz na utakmice Final Foura u Osijeku besplatan je za sve posjetitelje.

Utakmice Final Foura Zlatne skupine Europske lige ujedno su i izvrsna reklama naše zemlje, ali i prilika svim ljubiteljima odbojke da podrže našu reprezentaciju u jednom od najvećih ovogodišnjih izazova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!