Tenis

Đoković je podvrgnut operaciji i neće igrati na Wimbledonu!

Mario Borko • srijeda, 05.06.2024.
Đoković je podvrgnut operaciji i neće igrati na Wimbledonu!
Foto: EPA

Nakon što je u utorak objavio da se povlači s Roland-Garrosa, srpski tenisač, prema pisanju talijanskih medija, zbog operacija meniska neće biti spreman za nastup na najprestižnijem Grand Slam turniru...

Zbog ozljede meniska koju je zadobio u meču osmine finala Roland-Garrosa protiv Francisca Cerundola, Novak Đoković povukao se s turnira i tako prepustio broj jedan Janiku Sinneru. Prema prvim najavama srpski tenisač trebao je biti spreman za nastup na Wimbledonu, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Talijanski mediji tvrde da je Đoković u Parizu podvrgnut operaciji meniska i da će oporavak trajati između tri i šest tjedana, što znači da neće biti spreman za nastup u Londonu. Srpski tenisač ove sezone još uvijek nije osvojio nijedan turnir, a povlačenjem s French Opena i neigranjem na Wimbledonu doživjet će pad na ATP ljestvici.

Đoković želi biti spreman za Olimpijske igre u Parizu koje su na rasporedu krajem srpnja. Osvajaču rekordna 24 Grand Slam naslova, u karijeri još uvijek nedostaje zlatna olimpijska medalja. U Pekingu 2008. godine osvojio je broncu, nakon toga je dva puta završavao četvrti, a u Riu je ispao već u prvom kolu.

Srpski mediji navode primjer Taylora Fritza koji je prije nekoliko godina poslije sličnog zahvata, nakon Pariza, bio spreman za Wimbledon. Ipak, treba uzeti u obzir da je Đoković nedavno napunio 37 godina i teško je vjerovati da bi i po cijenu osmog naslova u All England Clubu riskirao Olimpijske igre i daljnju karijeru.

FOTO: EPA/MARTIAL TREZZINI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!