Tenis

Mikrut na startu Challengera u Zagrebu bolji od Horvata, Ružić u Makarskoj nije imala svoj dan

Mario Borko • srijeda, 05.06.2024.
Mikrut na startu Challengera u Zagrebu bolji od Horvata, Ružić u Makarskoj nije imala svoj dan
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

Na Challengeru u Zagrebu, u prvom kolu, imali smo hrvatski okršaj između Roka Horvata i Luke Mikruta, a s 2:0 u setovima slavio je potonji. Antonia Ružić kao da se nije ni pojavila na terenu, protiv Australke Joint osvojila je samo dva gema...

U različitim dijelovima Hrvatske, održavaju se dva Challenger turnira. U Zagrebu za muškarce, a u Makarskoj za žene. Luka Mikrut je u hrvatskom dvoboju sa 6:1, 7:6 (2) svladao Roka Horvata, a Antonia Ružić je, sa 6:1, 6:1, vrlo uvjerljivo poražena od Australke Maye Joint.

Igraj na mečeve turnira u Zagrebu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mikrut je u prvom setu čak tri puta oduzimao servis Horvatu, koji je jedini gem osvojio kod zaostatka 4:0. Prvi set je brzo zaključen sa 6:1, a u drugom se borba zahuktala. Mikrut je odmah na startu napravio break i činilo se da će nastaviti dominaciju, ali Horvat se vraća i kod 5:4 ima servis za izjednačenje u setovima.

Ipak nije uspio, Mikrut je iskoristio drugu priliku za oduzimanje servisa, a u tie-breaku koji je uslijedio bio je vrlo uvjerljiv i izborio drugu kolo s konačnih 6:1, 7:6 (2).

Hrvatskog tenisača u drugom kolu čeka osmi nositelj, Portugalac Rocha Henrique.

Nažalost, Antonia Ružić nije uspjela pružiti dostojan otpor Australki. Međimurka je čak sedam puta gubila svoj početni udarac, nije iskoristila nijednu od svoje četiri break prilike i za sati i 19 minuta igre je poražena sa 6:1, 6:1.

Challenger Zagreb, prvo kolo:
Luka Mikrut (Hrvatska) – Roko Horvat (Hrvatska) 6:1, 7:6 (2)

Challenger Makarska, prvo kolo:
Antonia Ružić (Hrvatska) – Maya Joint (Australija) 1:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!