Ostali sportovi

Ogroman uspjeh 2. Bjelovar Record Breakers natjecanja

Sportnet • srijeda, 05.06.2024.
Ogroman uspjeh 2. Bjelovar Record Breakers natjecanja

Iza nas je najuzbudljiviji powerlifting vikend dosad - završilo je natjecanje 2. Bjelovar Record Breakers, a poseban je uspjeh doživio Prime Time format u subotu kada je 16 najboljih natjecatelja podizalo dosad neviđene kilaže...

Natjecanje je ugostilo oko 190 natjecatelja i napunilo tribine dvorane srednjoškolskog centra sva tri dana. Ukupno je kroz vikend srušeno 22 državna seniorska rekorda, te brojni kadetski, juniorski i master rekordi.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za bogate nagrade zaslužan je generalni sponzor natjecanja, Supersport - zbog kojih je osiguran fond nagrada od vrtoglavih 5.000 EUR te dodatni fond od 2.000 EUR za rušenje rekorda.

Slika 2 od 2.

Prime Time format pokazao se kao apsolutni pogodak uzevši u obzir da je dvorana bila krcata, a podrška natjecateljima s tribina bila je zapanjujuća. Imali smo priliku vidjeti čučnjeve i mrtva dizanja od preko 300 kg, potisak klupe od preko 200 kg i nestvarne kilaže dignute kod žena. Natjecatelji su pohvalili Prime Time format ističući ogromnu podršku publike, dok su mnogi gledatelji istaknuli kako Prime Time format podsjeća na poznato powerlifting natjecanje zvano Sheffields.

Apsolutna pobjednica natjecanja u svim ženskim kategorijama je Teuta Jakupović, također prošlogodišnja pobjednica, koja je ove godine u svojoj kategoriji do 57 kila, podigla 150.5 kg u čučnju, 85.5 kg u potisku s klupe te ogromnih 173 kg u mrtvom dizanju što je više od tri puta same njene kilaže.

Slika 1 od 1.

Apsolutni pobjednik u muškim kategorijama je Karlo Mikešić, koji je natjecatelje zapanjio sa svojim čučnjem od čak 310 kg, potisku s klupe od 190 kg te mrtvim dizanjem od 333 kg, te tako postavio nove rekorde u težinskoj kategoriji do 120 kg.

Čestitamo svim natjecateljima na ostvarenim uspjesima, a dok se dojmovi još sliježu, zapratite društvene mreže organizatora Bjelowbar na njihovom instagram profilu: https://www.instagram.com/plkbjelowbar/ za nadolazeće slike, snimke i izvještaje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!