Nogomet

Urugvaj i Meksiko međusobnim susretom pripremaju se za Copa Americu

Mario Borko • srijeda, 05.06.2024.
Urugvaj i Meksiko međusobnim susretom pripremaju se za Copa Americu
Foto: EPA

U noći sa srijede na četvrtak, od 3:00, na rasporedu je prijateljska utakmica između Urugvaja i Meksika. Utakmica se igra na neutralnom terenu u Denveru, a poslužit će objema reprezentacijama kao priprema za Copa Americu...

I dok je Europa okrenuta Euru koji je pred vratima, nekoliko dana kasnije započinje 48. izdanje Copa Americe. Na turniru će se natjecati 16 reprezentacija, a 11. puta u svojoj povijesti poziv je za sudjelovanjem dobio Meksiko. Turnir se održava u SAD-u, kao generalna proba Svjetskog prvenstva 2026. godine, a noćas će Meksikanci pripremnu utakmicu odigrati protiv Urugvajaca.

Igraj na Urugvaj - Meksiko na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bit će to 23. međusobni susret ovih dviju reprezentacija, a u utakmici nema izrazitog favorita. Meksiko je prije nekoliko dana pobijedio Boliviju, a nedavno je poražen u finalu sjevernoameričke Lige Nacija od SAD-a. Jamie Lozano na klupi iza sebe ima 16 utakmica u kojima je ostvario devet pobjeda, tri remija i četiri poraza.

Najveća snaga Meksikanaca je Santiago Gomez koji je s 23 gola bio drug strijelac Eredivisie. Edson Alvarez vrlo se dobro snašao u West Hamu i on čini srce veznog reda.

U Katru, nakon 44 godine, Meksikanci nisu uspjeli proći grupu. Umjesto njih to je za rukom pošlo Poljskoj, ali prije godinu dana osvojen 12. Gold Cup.

Meksiko je do sad dva puta bio u finalu Copa Americe. Oba puta je poražen što ga čini jedinom reprezentacijom koja je igrala finale, a nije uspjela otići do kraja. Osam južnoameričkih država osvojilo je Copu, a Urugvajci su s 15 naslova, na vrhu, izjednačeni s Argentinom.

Urugvajci su razočarali na Svjetskom prvenstvu u Katru. U grupi su ostali iza Južne Koreje, ali su u kvalifikacije za iduće startali jako dobro i izvjesno je da će za dvije godine imati priliku popraviti dojam. Marcelo Bielsa preuzeo je kormilo reprezentacije u svibnju prošle godine, a famoznom Argentincu ovo je treći reprezentativni angažman. Prije je vodio Argentinu i Čile.

El Loco je očito odlučio okrenuti novu stranicu nepozivanjem Luisa Suareza. To se do turnira još može promijeniti, ali kako sada stvari stoje, legendarni napadač neće biti dio reprezentacije. Nema ni Edinsona Cavanija koji se umirovio, a u njihove kopačke trebao bi uskočiti Darwin Nunez.

Osim njega okosnicu momčadi čine Manuel Ugarte, Rodrigo Bentancur i Jose Maria Gimenez. Urugvaj od 2011. godine nije uspio doći dalje od četvrtfinala na Copi i Bielsa će učiniti sve ne bi li prekinuo tu crnu seriju.

Mjesto i vrijeme

Denver, Empower Field at Mile High, 3:00

Zadnji susret

Ove su dvije reprezentacije prije točno dvije godine odigrale prijateljsku utakmicu u kojoj je Urugvaj slavio s 3:0. U dosadašnja 22 susreta nešto su uspješniji bili Meksikanci koji imaju osam pobjeda. Urugvajci imaju sedam, a isto toliko puta nije bilo pobjednika.

Prognoza

Obje momčadi imaju podjednake izglede za pobjedu, a vrlo lako bi susret mogao završiti bez pobjednika.

FOTO:EPA/Gaston Britos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!