Ostali sportovi

Ragbi spektakl u Makarskoj: Sutra počinje Europsko prvenstvo u Ragbiju 7

Sportnet • srijeda, 05.06.2024.
Ragbi spektakl u Makarskoj: Sutra počinje Europsko prvenstvo u Ragbiju 7

Hrvatska će od 7. do 9. lipnja biti domaćin prestižnog Europskog prvenstva u ragbiju 7. Ovaj sportski spektakl održat će se na Gradskom sportskom centru u Makarskoj gdje će se okupiti 24 reprezentacije, 12 muških i 12 ženskih ekipa, koje će se natjecati za titulu najboljih u Europi...

Po prvi put Hrvatska će ugostiti natjecanje najviše jakosne divizije u ragbiju 7, a posebnu pažnju privući će nastup naše reprezentacije koja je prošle godine ušla u najelitniji rang natjecanja. Naši će se igrači suočiti s ekipama iz jakih ragbi zemalja poput: Irske, Gruzije i Njemačke.

Igraj na ragbi utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvenstvo će biti otvoreno 6. lipnja svečanim programom i koncertom Nine Badrić na makarskoj rivi, čime će se najaviti tri dana vrhunskog sporta i atmosfere. Utakmice će svaki dan započinjati u 10:30 sati i trajati do večernjih sati, a odigrat će se 68 utakmica tijekom tri dana. Inače, u ragbiju 7 svaka ekipa ima sedam igrača, a utakmice traju dva puta po sedam minuta. Ova dinamična i brža verzija ragbija 2016. godine postala je olimpijski sport.

"Makarska je spremna za ragbi spektakl godine. Uzbuđeni smo što po prvi put imamo priliku biti domaćini natjecanja koje okuplja najbolje ekipe Europe. Naša reprezentacija je spremna pokazati svoju snagu i kvalitetu na terenu, a uvjeren sam da će gledatelji uživati u vrhunskom sportu i jedinstvenoj atmosferi koju ragbi 7 donosi. Pozivamo sve da nam se pridruže i budu dio ovog velikog sportskog događaja", rekao je Većeslav Holjevac, glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog savez.

Cijene karata su deset eura za petak, 15 eura za subotu i nedjelju, dok je paket za sva tri dana dostupan za 35 eura. Ulaznice su u prodaji na platformi Entrio.

Drugi dio prvenstva održat će se tri tjedna kasnije u Hamburgu, gdje će se zbrajati osvojeni bodovi iz oba turnira kako bi se odlučio konačni europski prvak.

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!