Nogomet

Pašalić: 'Sada imamo Portugal gdje će izbornik dobiti neke odgovore, ako ih traži'

Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Pašalić: 'Sada imamo Portugal gdje će izbornik dobiti neke odgovore, ako ih traži'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić danas je bio na press konferenciji za medije. Osvrnuo se na posjet Vatikanu, svoju odličnu sezonu u Atalanti te najavio sljedeće hrvatske protivnike, prvo Portugal, a zatim i Španjolsku...

Na današnjoj press konferenciji bio je Mario Pašalić koji je stigao nakon osvajanja Europske lige s Atalantom.

Igraj na EURO 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jutrošnja audijencija u Vatikanu kod pape Franje prošla je u dobrom raspoloženju.

"Jedna prilika za sve, ostavljen je odličan dojam, bilo je opušteno. Papa Franjo bio je jako opušten, nije sve formalno, znao je nabaciti koju šalu. Poseban osjećaj za mene i cijelu reprezentaciju. Upoznat je sa sportom i nogometom općenito, nije ni čudo jer je Argentinac. Bilo je lijepo i nadamo se da će biti kako je predvidio. Cijeli taj posjet, kada dođete u sami Vatikan, ostavlja duboki dojam, osjećaš se tako maleno. Počašćeni smo što smo imali priliku otići."

Sjajna je sezona iza njega:

"Europska liga je kruna cijele sezone. Cijeli europski put, preko skupine i osmine finala protiv Sportinga, pa pobjeda protiv Liverpoola pa Marseille. Stvarno taj cijeli put je bio dominantan i mogu reći zaslužen. Osvajanje tog trofeja veliki je uspjeh za klub i mene, bilo je lijepo ovih desetak dana biti igrač Atalante."

Suigrači iz Atalante bit će mu i protivnici na Euru:

"Djimsiti je jedan od ključnih igrača Albanije, skupa smo od samih početaka tamo, znam ga jako dobro. Ove sezone posebno je dobro igrao, bio je jedan stožeran igrač, s velikom minutažom. Jako dobar stoper. Scamacca je došao iz West Hama nakon slabe sezone. Prvi dio sezone se tražio, ali u drugom je eksplodirao. Fizički je moćan, ima sjajan udarac, no vjerujemo da ćemo ga moći zaustaviti."

Atmosfera u svlačionici?

"Svi su živi i zdravi, imali smo par dana neke slavljeničke torte, vjerujemo da će se tako nastaviti. Sada imamo Portugal gdje će izbornik dobiti neke odgovore, ako ih traži. Nakon toga idemo u Njemačku gdje nas čeka ono što svi zapravo čekamo."

Prijateljska protiv Portugala?

"Očekujemo jako tešku utakmicu, Portugal je jako nezgodan protivnik, mislim da ga nikad nismo pobijedili. Bit će lijepa prilika za to, pripremna utakmica će jako dobro doći, posebno prije Španjolske."

Protivnici u skupini?

"Za sada se pripremamo za Portugal, pa je Španjolska, idemo redom. Poznata je floskula utakmicu po utakmicu, no stvarno je tako."

Španjolska?

"Nadam se da će ova otići na našu stranu, neka nam dođu tri boda", dodao je Pašalić.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!