Vodeni sportovi

Ni odlični Bijač nije pomogao Grcima, Sukno s Pro Reccom u novom finalu Lige prvaka

Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Ni odlični Bijač nije pomogao Grcima, Sukno s Pro Reccom u novom finalu Lige prvaka
Foto: EPA

Sandro Sukno i Pro Recco izborili su novo finale Lige prvaka. Nakon boljeg izvođenja peteraca bili su bolji od grčkog Olympiakosa....

Do četvrtog uzastopnog finala Lige prvaka stigao je Pro Recco koji će tražiti i četvrtu vezanu titulu najbolje ekipe Europe. Treći put pod Sandrom Suknom izborili su finale najjačeg klupskog natjecanja, ali nije im bilo nimalo lagano.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olympiakos je bio snažan protivnik, nakon 32 minute igre završilo je 9:9, a pobjednik je odlučen izvođenjem peteraca. Grčka momčad je bila slabija pa neće nastaviti potragu za trećim europskim naslovom.

Prvu četvrtinu rutinski je dobio Pro Recco koji je nakon osam minuta igre imao vodstvo od 3:0. Na dva pogotka zaostatka Olympiakos je smanjio do kraja prvog poluvremena (4:2).

Nakon što je treća četvrtina završila 3:3, a talijanska momčad vodila sa 7:5, Olympiakos je napravio potpuni preokret i golom Konstantinosa Genidouniasa poveo s 8:9, nešto više od dvije minute prije kraja. Francesco Di Fulvio poravnao je rezultat nakon toga, obje ekipe mogle su do pobjede, no ipak smo gledali peterce.

Uspješniji su tada bili Talijani, sva četiri pucača bila su precizna, dok su kod Olympiakosa promašila dva igrača.

Po dva gola u pobjedničkim redovima postigli su Francesco Di Fulvio i Aaron Younger. Tri pogotka za Olympiakos postigao je Genidounias, a Marko Bijač obranio je 13 udaraca. Luka Lončar nije se upisao u strijelce.

U drugom polufinalu igraju Ferencvaroš i Novi Beograd.

Liga prvaka, polufinale:
Pro Recco - Olympiakos 9:9 (13:11 peterci)

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!