Nogomet

Hat-trick Haalanda u pobjedi Norveške, krasan gol Eriksena u slavlju Danske

Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Hat-trick Haalanda u pobjedi Norveške, krasan gol Eriksena u slavlju Danske
Foto: EPA

Odigrane su tri prijateljske utakmice uoči Europskog prvenstva. Danska je slavila protiv Švedske, Norveška je porazila Kosovo, dok je Slovačka lako slavila protiv San Marina...

Reprezentacija Slovačke nije imala prevelikih problema protiv San Marina kojeg je svladala s visokih 4:0. Novi prijateljski dvoboj igrat će 9. lipnja protiv Walesa.

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za vodstvo je zabio Tomaš Rigo u osmoj minuti, a dvije minute kasnije poentirao je Tomaš Suslov. Do kraja prvog poluvremena pogodak je postigao još Lukaš Harasalin. Pobjedu je u nastavku potvrdio David Strelec.

Reprezentacija Danske u Kopenhagenu je igrala prijateljsku utakmicu protiv Švedske i upisala pobjedu s 2:1.

Danci su poveli u drugoj minuti preko Pierrea-Emilea Hojbjerga na asistenciju Christiana Eriksena, da bi samo sedam minuta kasnije Alexander Isak poravnao rezultat na 1:1.

Rezultat se nije mijenjao sve do 86. minuti kada je Eriksen sjajnim udarcem izvana matirao vratara i donio pobjedu svojoj reprezentaciji.

Šveđani će još igrati protiv Srbije, dok Dansku uoči Eura još čeka utakmica protiv Norveške koja je danas bez većih problema u Oslu došla do pobjede protiv reprezentacije Kosova.

Norvežani su slavili rezultatom 3:0, a sva tri pogotka postigla je prva zvijezda momčadi, Erling Haaland. Prvi je zabio u 15., drugi u 70., a treći u 75. minuti.

Prijateljske utakmice:
Slovačka - San Marino 4:0
Danska - Švedska 2:1
Norveška - Kosovo 3:0

FOTO: EPA/Fredrik Varfjell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!