Tenis

Preokret Ćirić Bagarić, Svetac pružila dobar otpor Kineskinji, pobjeda Martić

Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Preokret Ćirić Bagarić, Svetac pružila dobar otpor Kineskinji, pobjeda Martić
Foto: EPA

Petra Martić slavila je u hrvatskom dvoboju protiv Petre Marčinko na startu Challengera u Makarskoj. Dobar otpor Xiyu Wang, 61. tenisačici svijeta, pružila je Sara Svetac koja je ipak izgubila u tri seta...

U hrvatskom dvoboju na startu Challengera u Makarskoj do pobjede je stigla Petra Martić koja je bila bolja od Petre Marčinko u dva seta.

Igraj na Roland-Garros (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

15 godina starija tenisačica slavila je s dva puta po 6:4 nakon jednog sata i 33 minute provedene na terenu. Ovo im je bio prvi međusobni dvoboj na Touru, a Martić će u sljedećoj rundi igrati protiv Lee Bošković.

Nakon iznenađujuće pobjede protiv Kristine Mladenović u kvalifikacijama, Sara Svetac nije došla do nove na startu glavnog turnira. S druge strane mreže stajala je 61. tenisačica svijeta, Xiyu Wang iz Kine.

Hrvatska predstavnica pružila je jako dobar otpor, ali ipak je izgubila sa 6:2, 4:6, 6:1 nakon jednog sata i 50 minuta provedenih na terenu.

Nakon što je prvi set izgubila bez dobivenog gema, Lucija Ćirić Bagarić napravila je preokret protiv Njemice Elle Seidel i sljedeća dva dobila sa 6:3, 6:1.

U sljedećem kolu igrat će protiv Wang.

Challenger Makarska, 1. kolo:
Petra Martić - Petra Marčinko 6:4, 6:4
Xiyu Wang - Sara Svetac 6:2, 4:6, 6:1
Lucija Ćirić Bagarić - Ella Seidel 0:6, 6:3, 6:1

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!