Košarka

Olympiakos poveo u finalnoj seriji protiv Panathinaikosa

Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Olympiakos poveo u finalnoj seriji protiv Panathinaikosa
Foto: EPA

Olympiakos je poveo 1-0 u finalnoj seriji grčkog prvenstva protiv Panathinaikosa. Na gostovanju kod najvećeg rivala slavio je s 84:89...

Na dobrom putu prema trećoj uzastopnoj titulu prvaka Grčke, a 15. ukupno, su košarkaši Olympiakosa koji su danas u prvoj finalnoj utakmici slavili na gostovanju kod Panathinaikosa rezultatom

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon vodstva Panathinaikosa od 31:29 u drugoj četvrtini, Olympiakos je napravio seriju od 15:3, a na kraju poluvremena imao vodstvo od devet razlike (37:46).

U trećoj četvrtini vodili su s 14 razlike (44:58) nakon čega je uslijedila serija domaćina od 12:1, ali više od toga nije išlo. Do kraja susreta "Zeleni" su uspjeli smanjiti zaostatak na samo tri koša minusa, ali za nešto više nije bilo vremena.

Prvo ime Olympiakosa bio je Thomas Walkup sa 17 poena i pet asistencija, dok je Nigel Williams Goss dodao 16 koševa, a Nikola Milutinov 12 poena i 13 skokova.

Kendrick Nunn s 21 poenom i šest skokova predvodio je Panathinaikos, Kostas Sloukas dodao je 16 koševa i pet asistencija.

Grčko prvenstvo, finale:
Panathinaikos - Olympiakos 94:89 (0-1)

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!