Nogomet

Prvi poraz Prosinečkog, De Bruyne zabio u jubilarnom nastupu

Petar Jenjić • srijeda, 05.06.2024.
Prvi poraz Prosinečkog, De Bruyne zabio u jubilarnom nastupu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Robert Prosinečki upisao je prvi poraz na klupi Crne Gore. Njegova reprezentacija izgubila je kod Belgije za koju je zabio Kevin De Bruyne u svom 100. nastupu. Dobru večer imao je Kylian Mbappe za Francusku te Mikel Oyarzabal za Španjolsku...

Crna Gora je pod vodstvom Roberta Prosinečkog pretrpjela prvi poraz. Na gostovanju kod vrlo jake Belgije izgubila je rezultatom 2:0, a domaćin će uoči Eura još igrati protiv Luksemburga.

Igraj na prijateljske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U svom 100. nastupu za belgijsku reprezentaciju, Kevin De Bruyne iskoristio je daleko istrčavanje protivničkog vratara Matije Šarkića i pospremio loptu u mrežu. Igrala se 44. minuta.

U 88. minuti Crnogorci su ostali s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Miloš Brnović. Pobjedu Belgije iz penala je potvrdio Leandro Trossard u sudačkoj nadoknadi.

Francuzi su došli do vodstva u 43. minuti, lijepo je asistirao Kylian Mbappe, a pogodak je zabio Randal Kolo Muani. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

Novi igrač Real Madrida drugu asistenciju upisao je u 70. minuti za Jonathana Claussa, dok je sam pogodak zabio 15 minuta kasnije.

Francusku sada još čeka prijateljska utakmica protiv Kanade, 9. lipnja.

Očekivano rutinsku pobjedu upisala je Španjolska koja je slavila protiv reprezentacije Andore rezultatom 5:0. Uoči Eura još će igrati protiv Sjeverne Irske 8. lipnja.

Nakon prvog poluvremena vodila je s 1:0 golom Ayozea Pereza iz 24. minute. Uslijedila je solo dionica Mikela Oyarzabala koji je od 53. do 73. minute postigao tri pogotka za Furiju.

Konačan rezultat u 81. minuti postavio je Ferran Torres.

Prijateljske utakmice:
Belgija - Crna Gora 2:0
Francuska - Luksemburg 3:0
Španjolska - Andora 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis06.06.2024. u 00:18
    a protiv koga su igrali francuzi? da nema rezultata i drugih izvještaja, članak to nikad ne bi otkrio ...
    cameosis