Nogomet

Bielsin Urugvaj 'razbio' Meksiko, Nunez postigao hat-trick

Mario Borko • četvrtak, 06.06.2024.
Bielsin Urugvaj 'razbio' Meksiko, Nunez postigao hat-trick
Foto: EPA

U noći sa srijede na četvrtak u Denveru je odigrana prijateljska utakmica između Meksika i Urugvaja. Urugvajci su slavili s uvjerljivih 4:0, Darwin Nunez zabio je prvi hat-trick u dresu reprezentacije...

U sklopu priprema za Copa Americu očekivala se vrlo izjednačena utakmica, ali Urugvaj se poigrao s Meksikom. Urugvajci su pobijedili s 4:0 i tako se izjednačili s Meksikancima po broju pobjeda u međusobnim susretima. Darwin Nunez prekinuo je, hat-trickom, golgeterski post od deset utakmica.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Urugvaj je u doslovnom smislu riječi “pregazio“ svog protivnika. Već je u prvom dijelu vodio s 3:0, a u nastavku je priču zaključio s još jednim. Urugvajci su sve golove postizali na sličan način, probojima po boku, ulaskom velikog broja igrača u šesnaesterac, povratnom loptom i mirnom egzekucijom.

Prvi gol pao je već u sedmoj minut. Nahitan Nandez sjajno se ubacio, Nunez je bio na ubačenoj lopti i iz popravnog pokušaja je pospremio u mrežu. U 26. minuti Meksikanci su nespretno izgubili loptu na centru igrališta, uslijedila je odlična akcija Urugvajaca koji su opet preko boka i povratne lopte postigli pogodaka.

Brian Rodríguez bio je asistent, a Facundo Pellistri strijelac. U 44. uslijedio je brzi protuudar Urugvajaca koji su nadtrčali Meksikance, ovoga puta Maximiliano Araujo je ubacio s lijeve strane, a Nunez bez problema šalje loptu u praznu mrežu.

Na poluvremenu nije bilo promjena, a napadač Liverpoola je svoj hat-trick kompletirao već u 49. minuti. Ponovno je brzina Urugvajaca došla do izražaja, Pellistri je prošao golmana i nesebično asistirao, a Nunez iz neposredne blizine nije mogao promašiti prazna vrata.

Meksiko je cijelu utakmicu ostao bez udarca u okvir gola, a već za tri dana čeka ga još teži ispit protiv Brazila. Urugvaj je impresionirao i mogao bi biti iznenađenje ovogodišnje Copa Americe. Rukopis Marcela Bielse je vidljiv, a Nunez je u posljednjih pet utakmica u reprezentativnom dresu zabio osam golova i bit će velika snaga.

Bio je ovo 23. međusobni susret ovih dviju reprezentacija. Sada je omjer pobjeda i poraza potpuno izjednačen, obje imaju po osam, a sedam puta nije bilo pobjednika.

Prijateljska utakmica:
Meksiko - Urugvaj 0:4

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!