Nogomet

Southgate otpisao zvijezdu Spursa vrijednu 70 milijuna eura

Mario Borko • četvrtak, 06.06.2024.
Southgate otpisao zvijezdu Spursa vrijednu 70 milijuna eura
Foto: EPA

James Madison neće biti dio engleske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Odlučio je tako izbornik Gareth Southgate, a desetka Tottenhama već je napustila reprezentativni kamp...

Glavni razlog zašto je Zlatko Dalić odmah prije okupljanja objavio konačni popis od 26 imena je taj da se izbjegne nervoza, nezadovoljstvo i ne naruši mir unutar ekipe zbog toga što će netko biti otpisan. Didier Dechamps odabrao je isti formulu, a Gareth Southgate je na okupljanje pozvao 33 igrača.

Igraj na EURO 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi koji je otpao je James Maddison, a engleski izbornik ima vremena do petka u 11 sati da konačan popis skrati na 26 imena. Igrač Tottenhama do sad je odigrao sedam utakmica za Gordi Albion, bio je dio reprezentacije u Katru, ali tamo nije upisao ni minute.

Da nije u planovima izbornika dalo se naslutiti kad je protiv BIH odigrao samo posljednjih pola sata, iako je od prve minute istrčala kombinirana postava. Maddison je prošlog ljeta za 46 milijuna eura prešao iz Leicestera u Tottenham, a za klub iz sjevernog Londona je u 30 nastupa zabio četiri gola i upisao devet asistencija.

Sezonu mu je presjekla ozljeda gležnja zbog koje je s terena izbivao dva mjeseca. U trenutku njegove ozljede Spursi su bili drugi, a za vrijeme njegovog izbivanja pali su na peto mjesto. Maddison prema Transfermarktu vrijedi 70 milijuna eura. U toj kategoriji je sedmi najskuplji Englez, ali ipak neće vidjeti Njemačku.

Primjerice, Joško Gvardiol vrijedi 75 milijuna eura, a drugi najskuplji Hrvat je Mateo Kovačić kojem je cijena 30 milijuna eura. Prošireni roster Engleza vrijede gotovo dvije milijarde eura, a Vatreni se procjenjuju na 330 milijuna eura.

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!