Nogomet

Lukaku: 'Europski klubovi moraju biti svjesni da Saudijska Arabija tek dolazi!'

Mario Borko • četvrtak, 06.06.2024.
Lukaku: 'Europski klubovi moraju biti svjesni da Saudijska Arabija tek dolazi!'
Foto: EPA

Belgijski reprezentativac u posljednje se vrijeme počeo dovoditi u vezu s klubovima iz Saudijske Arabije, a čini se da je on više nego spreman na takvu opciju...

Profesionalna karijera Romelua Lukaku traje već 15 godina, iako je on tek nedavno proslavio 31. rođendan. Belgijac je do kraja lipnja još službeno igrač Chelseaja, a prošlu je sezonu proveo na posudbi u Romi. Iako je u 47 nastupa za Vučicu postigao 21 gol, robusni napadač je silaznoj putanji svoje karijere i pitanje je gdje će je nastaviti.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pisalo se o tome da bi mogao ostati u Italiji, povezivalo ga se s Napolijem, ali pojavila se i opcija odlaska u Saudijsku Arabiju. Sam igrač nema ništa protiv takve opcije i smatra da će saudijska liga u budućnosti preuzeti primat u nogometu:

“Odlazak u Saudijsku Arabiju me ne bi unazadio. Saudijska će liga nastaviti rasti i stići će do višeg nivoa nego što većina ljudi trenutno misli. Sve više i više nogometaša će željeti igrati tamo, a svi veliki europski klubovi moraju biti svjesni za Saudijska Arabija tek dolazi!

Lukaku je u svojoj karijeri nosio dres Anderlechta, Chelsea, West Broma, Evertona, Manchester Uniteda, Intera i Rome. Najviše se od njega očekivalo u Manchesteru i Londonu, ali Belgijac je svoj najbolji nogomet igrao u Interu s kojim je uzeo Scudetto kao najbolji igrač u Italiji te sezone.

Posebno impresivnu karijeru Lukaku je ostvario u belgijskoj nacionalnoj vrsti. Do sad je skupio 114 nastupa, a zabio je 83 gola. Osvoji je broncu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a koliko je opasan nekoliko puta je osjetila i Hrvatska. Na Maksimiru je 2013. postigao dva pogotka u pobjedi 2:1, a pukom srećom Vatreni su na prošlom Svjetskom prvenstvu protiv Belgije sačuvali praznu mrežu.

Iako većina najboljih igrača svijeta u svojim najboljim godinama još uvijek želi igrati u Europi, to se u uskoro vrlo lako može promijeniti. Svjedoci smo toga da će Dubai u košarci igrati Euroligu, a pristane li Uefa u budućnosti na suradnju sa Saudijskom Arabijom, više neće biti nikakve prepreke da Saudijci preuzmu primat kao što su to učinili u boksu.

FOTO:EPA/OLIVIER MATTHYS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!