Nogomet

Pjaca: 'Mislim da sam na pravom putu, nedostajao mi je kontinuitet igara'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.06.2024.
Pjaca: 'Mislim da sam na pravom putu, nedostajao mi je kontinuitet igara'
Foto: Miljenko Klepac/HINA

Marko Pjaca ovih dana uživa, ponovno je na pripremama reprezentacije uoči velikog natjecanja, nešto o čemu je sanjao i nadao se kada je dolazio u Rijeku prije početka prošle sezone...

Bliži se kraj riječkom dijelu priprema, hrvatska nogometna reprezentacija sutra putuje prema Portugalu gdje će odigrati posljednju provjeru uoči Eura, a nakon toga krenut će prema Njemačkoj.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da možemo biti zadovoljni sa svime odrađenim. Svi su fizički dobro i zdravi, dobro se pripremamo, prva utakmica bila je odlična", kaže Marko Pjaca.

Hrvatska će pokušati doći do pobjede u Portugalu.

"Zadnja provjera prije Eura, bez obzira na to što rezultat možda nije u prvom planu, želimo ostaviti dobar dojam i odigrati što bolje te doći do dobrog rezultata. To nam je prilika za napraviti neke korekcije, bitna utakmica."

Uz Pjacu na pressici je bio i Martin Baturina o kojem Pjaca ima visoko mišljenje, ali nije htio otkriti hoće li biti suigrači sjedeće sezone.

"Već smo se ranije sretali na okupljanjima i znam da je fantastičan igrač, vidio sam i da je odličan dečko, a što se tiče sljedeće sezone, nije vrijeme i mjesto."

Svojim nastupom protiv Sjeverne Makedonije, Pjaca je zadovoljan.

"Zadovoljan sam, odigrali smo dosta dobru utakmicu, stvarali prilike, zabili i tri gola, čestitam i Marcu na prvijencu, a drago mi je i da sam ja mogao doprinijeti barem malo:"

Pjaca je došao u Rijeku kako bi oživio karijeru i vratio se u reprezentaciju. Taj poziv stigao je i puno prije Eura.

"Nisam očekivao da će to doći tako brzo, ali cilj mi je bio otići na Euro. No poziv je stigao brzo, nisam ga očekivao, ali jako mi je drago da sam uspio. Zdrav sam, to je najvažnije."

Nakon silnih problema s ozljedama, Pjaca se ponovno vraća na visoku razinu.

"Mislim da sam na pravom putu, već pet godina nisam imao neku veliku ozljedu, ali nedostajao mi je kontinuitet igara. To sam ove sezone dobio. Nakon tih ozljeda cijenim zdravlje i vrijeme na terenu, imam i neko iskustvo, a do koje razine mogu doći, to stvarno ne znam. Ovisi o tome tko je spreman uložiti u mene, trenutno uživam u nogometu i u tome da sam zdrav."

Tešku ozljedu imao je Ivan Perišić koji također polako dolazi na svoju pravu razinu.

"To je velika vijest za nas, na žalost prošao sam to, nije se lako vratiti, postoji i fizički i mentalni aspekt. I kada ti to ne bi htio, imaš neku kočnicu. Nisam mislio da će tako brzo izgledati tako dobro, stvarno svaka čast."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!