Nogomet

Županijski kup nakon dvije pobjede pripao nogometašima Varteksa

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.06.2024.
Županijski kup nakon dvije pobjede pripao nogometašima Varteksa

Odlična utakmica Varteksa i Bednje u uzvratu finala kupa, fer, koretna, ali i dinamična, s podosta zanimljivosti na obje strane. Varteks je na kraju uvjerljivo slavio, pred svojim navijačima, po drugi puta podignuvši pehar pobjednika Županijskog kupa.

Iz prve utakmice su Bumbari prenijeli gol prednosti, a već desetkovana Bednja je u Varaždin stigla i bez ponajboljeg igrača Ante Kuljija, koji je u prvom susretu zaradio crveni karton.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmica je započela 'svečarski', iz kluba su se odlučili povodom odlične sezone, i velikog angažmana sa seniorskom ekipom, ali i u Školi nogometa, nagraditi trenera Zorana Vukelića, slikom, a nakon toga je 'prvi među jednakima', predsjednik kluba Siniša Fučkar, uručio zahvalnice i za tri 'vojnika-volontera' kluba, Marija Došeka, Darka Martinčevića i Lea Kovačića.

Bumbari su krenuli dobro, a već u trećoj minuti agilni Renan prolazi po desnoj strani, ubacuje na Romarija Matovu, ali 'Marek' puca preko gola. Vrlo dobru prigodu imala je i Bednja, u 16. minuti, kada je Mateus u dobroj prigodi, ali njegov udarac odlazi pored gola.

Dvije minute kasnije, kazna za promašaj stiže preko prvog strijelca Varteksa, a ujedno i ovog kup natjecanja, Dejana Glavice, koji na ubačaj Jakupaka glavom posprema za vodstvo i veliko slavlje navijača na tribinama.

White Stonesi su se odazvali u velikom broju na ovaj susret, a stigli su beletinečki Kontrasi. Stadion je bio ugodno popunjen, ambijent i sve oko terena su uistinu bili odlični. A na terenu se igrala i vrlo solidna utakmica. Bednja je zaprijetila i u 28. minuti, kada Banfić brani udarac Hojskog.

Pred kraj poluvremena ubojiti napadači Varteksa još jednom kažnjavaju Bednju, i rješavaju praktički utakmicu. Glavica u kontri izlazi pred vratara Bednje, i samo ostavlja za Kanceljaka, koji pogađa za 2:0 i veliku prednost na odmoru.

U nastavku i dalje gledamo solidan tempo utakmice, iako je vrijeme bilo sparno i dosta teško za igru.

Točku na i ovog finala, koje je imalo dvije lijepe utakmice, stavio je Saša Stojko, golom u 77. minuti. Što je bio znak za početak slavlja, koje je potrajalo do dugo u noć.

"Nažalost, možda je rezultat čak malo i previsok, mislim da smo prvo poluvrijeme odlično parirali, čak i bili dominatniji u nekim dijelovima, a imali čak i šansu kod 0:0. Prvi gol padne nakon greške, a drugi je gol odlučio sve, nakon toga se više nismo mogli vratiti. Ponosan sam na svoje igrače, dali su svoj maksimum, cilj smo ispunili, čeka nas pretkolo kupa. Čestitke Varteksu na osvojenom kupu, mislim da su bili bolji u dvije utakmice, a mi moramo pokušati dogodine", kazao je Andrija Balajić, trener Bednje.

Utakmica je odigrana u izuzetno fer i sportskom duhu.

"Rezultatski je pobjeda uvjerljiva, ali moramo priznati, i sa sportske strane reći da bi drugačija priča bila da im je igrao Ante Kulji. Bednji čestitke, oni su baš pokazali da su zrela ekipa, koja gaji playmaking sustav. Čestitke kolegi Andriji, a nadam se da će dogodine biti isto ovakvo finale, možda malo neizvjesnije", istaknuo je Zoran Vukelić, trener Varteksa.

Varteks – Bednja 3:0 (2:0)

Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 1200. Glavni sudac: Mario Zebec, pomoćni suci: Miro Hantak i Borna Premužaj (svi Varaždin).

Strijelci: 1:0 Glavica (18), 2:0 Kanceljak (43), 3:0 Stojko (77).

Varteks – Banfić, Dolovski (od 87. Manojlović), Kos (od 62. Mikičić), Vlah, Jakupak, Matova (od 87. Lukačić), Kukec, Renan (od 87. Anđelković), Havojić (od 70. Stojko), Glavica, Kanceljak. Trener: Zoran Vukelić.

Bednja – Medved, Puškadija (od 84. Banić), Ptiček, Bosilj, Mašić, Angelovski (od 63. Cepanec), Vesenjak, Pomper, Hojski, Mateus, Horvatić (od 87. Vodopija). Trener: Andrija Balajić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!