Košarka

Boston Celticsi se lako obračunali s Dallasom i poveli u finalnoj seriji

Mario Borko • petak, 07.06.2024.
Boston Celticsi se lako obračunali s Dallasom i poveli u finalnoj seriji
Foto: EPA

U noći s četvrtka na petak odigrana je prva utakmica velikog NBA finala. Boston Celticsi su na svom terenu opravdali ulogu favorita i bez većih problema poveli u seriji protiv Dallasa. Gotovo sve je bilo riješeno već u prvom dijelu...

Napokon je krenulo dugoočekivano finale NBA lige, prva utakmica možda je malo i razočarala neutralne promatrače, ali zato navijači Boston Celticsa mogu biti itekako zadovoljni. Kelti su sa 107:89 'razbili' Dallas Maverickse i tako napravili prvi korak prema 18. naslovu prvaka.

Igraj na Boston Celtics - Dallas Mavericks na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na polovici prve četvrtine Mavsi su imali vodstvo, a onda Celticsi kreću u nezaustavljivu, 23:5, seriju koja je prelomila susret. Prednost je u drugom periodu igre narasla na najvećih 29 koševa razlike, a Dallas je ipak sa sedam uzastopnih poena uspio koliko-toliko smanjiti zaostatak do poluvremena.

Mavsi su nakon odmora zaigrali bolje, uspjeli su pred kraj treće dionice igre doći na osam poena zaostatka i naizgled zakomplicirati utakmicu, ali nova 14:0 serija Bostona otklonila je sve dvojbe oko pitanja pobjednika. Do kraja su Celticsi mirno priveli utakmicu kraju i sa 107:89 poveli u finalnoj seriji.

Kod Bostona je najraspoloženiji bio Jaylen Brown s 22 poena i šest skokova, a Kristaps Porzingis vratio se u momčad nakon više od mjesec dana i s 20 koševa, šest skokova i tri blokade, u samo 21 minuti na terenu, pridonio rušenju svoje bivše ekipe. Jayson Tatum nije bio šuterski raspoložen, upisao je 16 poena, 11 skokova i pet asistencija, uz šest izgubljenih lopti.

Luka Dončić ostao je bez prave podrške suigrača. Slovenac je ubacio 30 poena uz deset skokova, ali imao je samo jednu asistenciju uz četiri izgubljene lopte. Kyrie Irving, za razliku od Latvijca, potpuno je podbacio protiv svoje bivše momčad i u 37 minuta na parketu postigao je sa samo 12 poena uz tri skoka i tri asistencije.

Boston je tako kao i prije dvije godine u finalu protiv Golden State Warriorsa poveo s 1-0, a već u noći s nedjelje na ponedjeljak imat će u TD Gardenu priliku doći do devete uzastopne pobjede u doigravanju i velike prednost u finalnoj seriji.

NBA finale:
Boston Celtics – Dallas Mavericks 107:89

EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!