Košarka

WNBA: Washington i dalje bez pobjede, Dojkić dobila pet minuta u slavlju svog Libertyja

Mario Borko • petak, 07.06.2024.
WNBA: Washington i dalje bez pobjede, Dojkić dobila pet minuta u slavlju svog Libertyja
Foto: fiba.basketball

U sjeni velikog NBA finala odigrane su noćas i dvije utakmice WNBA lige. Košarkašice Chicago Skya slavile su u Washingtonu protiv ekipe koja još uvijek ne zna za pobjedu, a gostujuću pobjedu u Atlanti ostvario je i New York Liberty...

U noći s četvrtka na petak odigrane su dvije utakmice WNBA lige, a u obje su slavile gošće. Chicago Sky, nakon dva poraza, vratio se pobjedama protiv Washington Mysticsa sa 79:71, a New York Liberty je petu uzastopnu pobjedu ostvario kod Atlante, završilo je 78:61.

Igraj na utakmice WNBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

“Jubilarni“ deseti poraz ostvarile su noćas košarkašice Washingtona. Do sad su nekoliko puta bile blizu pobjedi i u ovom su susretu većinu vremena bile u vodstvu, ali ponovno je presudila loša završnica. Domaća ekipa prokockala je 13 poena prednosti, Chicago je u trećoj četvrtini napravio seriju 16:0 i nakon toga mirno priveo utakmicu kraju.

Aaliyah Edwards odigrala je odličnu utakmicu za poraženu ekipu, ali 23 poena i 14 skokova nije bilo dovoljno za prvu pobjedu sezone. Chennedy Carter bila je s 25 poena najefikasnija kod Chicaga, a Angel Reese upisala je double-double učinak sa 16 poena i 11 skokova.

Liberty je na omjeru 9-2. Nakon starta u sezonu s četiri pobjede, košarkašice New Yorka upisale su dva vezana poraza, a na njih su odgovorile s pet uzastopnih slavlja. Atlanta je imala vodstvo u prvoj četvrtini, ali nakon toga sve je bilo u znaku gošći koje su utakmicu završile s najvećom prednošću od 17 razlike, 78:61.

Breanna Stewart postigla je 25 poena, a njima je dodala deset skokova i pet asistencija. Ivana Dojkić propustila je prošlu utakmicu, a u ovoj je na parketu provela pet minuta. Promašila je svoj jedini šut i ostala bez učinka. Kod Atlante Allisha Gray ubacila je 16 koševa.

WNBA liga
Washington Mystics – Chicago Sky 71:79
Atlanta Dream – New York Liberty 61:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!