Nogomet

Italija drugi put u povijesti na veliko natjecanje putuje bez igrača Milana

Mario Borko • petak, 07.06.2024.
Italija drugi put u povijesti na veliko natjecanje putuje bez igrača Milana
Foto: EPA

Luciano Spalletti objavio je popis igrača koji će predstavljati Italiju na Euru u Njemačkoj, a po drugi puta nakon Svjetskog prvenstva 1938. u sastavu nema nijednog igrača Milana...

Real je pobjedom u finalu protiv Borussije Dortmund stigao do svog 15. naslova prvaka Europe. Prije 17 godina Milan je osvojio svoju sedmu Ligu prvaka i približio se Kraljevima koji su u tom trenutku imali devet. Povijest se rasplela u potpuno drugačijem smjeru nego su navijači Rossonera tada zamišljali, a dodatno ih je rastužio popis putnika za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Luciano Spalletti je u četvrtak odredio 26 imena koja putuju na Euro u Njemačku, a među njima nema nijednog igrača Milana. Rossoneri su godinama činili okosnicu talijanske reprezentacije, dali neke od najvećih igrača u povijesti, a sada nijedan nije dovoljno dobar da nosi dres nacionalne vrste.

Talijani su prije četiri godine po drugi puta postali prvaci Europe, a tada se na popisu od 26 imena nalazio samo jedan igrač Milana. Bio je to Gianluigi Donnarumma koji je proglašen za najboljeg igrača turnira i bez njegovih obrana Italija bi teško otišli do samog kraja. Dakle ovaj se presedan skoro dogodio i prije tri godine, a kada pogledamo u povijesne knjige ovo ipak nije prvi put.

Bit će ovo 29. nastup Italije na velikim natjecanjima, a samo jednom, 1938. godine na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, u sastavu nije bilo nijednog igrača Milana. Talijani su tada obranili naslov prvaka Svijeta, a to se do danas, 86 godina kasnije, više nikada nije ponovilo.

Rossoneri su posljednjih godina sve bolji, prije dvije sezone su osvojili Scudetto nakon 11 godina čekanja, ali čini se da se u famoznom Milanellu razvija sve manje talijanskih reprezentativaca. Da se nešto krivo radi sugerira i podatak da Milan u ovom trenutku nema nijednog igrača ni u U-21 izabranoj vrsti.

Iz perspektive Milana to djeluje katastrofalno, ali Talijani se mogu tješiti da su bez Milanista postali svjetski prvaci, pa zašto ne bi i europski.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!