Vodeni sportovi

Pro Recco ide po četvrti uzastopni naslov prvaka Europe, Ferencvaroš ga u tome želi zaustaviti

Mario Borko • petak, 07.06.2024.
Pro Recco ide po četvrti uzastopni naslov prvaka Europe, Ferencvaroš ga u tome želi zaustaviti
Foto: Mario Strmotić/HINA

Večeras se na Malti igra finale vaterpolske Lige prvaka. U njemu se, drugi puta u povijesti, sastaju dva posljednja osvajača, talijanski Pro Recco i mađarski Ferencvaroš...

Vaterpolska sezona završava velikim finalom Lige prvaka. Final Four se održava u Valletti na Malti, a ovogodišnji finalisti su Pro Recco i Ferencvaroš. Talijani su u polufinalu nakon peteraca izbacili grčki Olympiacos, a Mađari su na isti način prošli srpski Novi Beograd.

Igraj na Pro Recco - Ferencvaroš na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pro Recco je najuspješniji klub u Ligi prvaka, trenutno ima 11. osvojenih naslova i u vaterpolskom svijetu predstavlja ono što Real Madrid predstavlja u nogometnom. Talijani su posljednje tri sezone osvajali naslov prvaka Europe, a niz su počeli upravo protiv današnjeg protivnika. Prethodne dvije godine u finalu su pobjeđivali Novi Beograd.

Talijani su na Final Fouru bili veliki favoriti, ali u polufinalu su puno teže od očekivanog pobijedili Olympiacos. Grci su minutu prije kraja imali pobjedu u svojim rukama, ali Francesco Di Fulvio zabio je gol kojim je izborio peterce. Talijani su bili nepogrešivi, a Grci su pukli pod pritiskom i promašili dva odlučujuća peterca.

Momčad koju vodi proslavljeni hrvatski reprezentativac Sandro Sukno ove sezone još ne zna za poraz. U Ligi prvaka je neporažena u svih 13 nastupa, a domaće prvenstvo je osvojila na isti način. Posljednji poraz Pro Recco je doživio u ožujku prošle godine od Barcelonete.

Ferencvaroš je također bez ijednog poraza osvojio mađarsko prvenstvo, a samo je Olympiacos uspio zaustaviti Zlatnim orlovima u ovoj sezoni. Klub iz Budimpešte do sad je samo jednom bio prvak Europe i to prije pet godina. Sezona nakon toga bila je otkazana zbog Koronavirusa, a od 2021. godine Pro Recco je postao neprikosnoven.

Mađari su prije tri sezone izgubili od Talijana u finalu s 9:6, a revanš su zakazali pobijedivši na peterce Novi Beograd. Ferencvaroš je vodio većim djelom utakmice, predvođen Dušanom Mandićem koji je zabio pet golova, ali Miloš Ćuk je pogotkom u završnici izborio raspucavanje za Beograđane.

Svih pet izvođača kod Zlatnih orlova bilo je precizno, a Dimitros Skoumpakis promašio je odlučujući, peti, peterac i tako nakon dvije godine u finalima, poslao svoju momčad u borbu za treće mjesto.

Mjesto i vrijeme

Valletta, National Pool Complex, 21:00

Zadnji susret

U posljednjih šest sezona Pro Recco je bio nerješiva enigma za Ferencvaroš. Mađari su u šest susreta poraženi pet puta, a 2019. u skupini Lige prvaka uspjeli su ishoditi remi. Prognoza

Pro Recco je veliki favoriti, ali utakmica bi mogli odlučivati detalji, tako da Ferencvaroš nije bez šansi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!