Nogomet

De la Fuente objavio konačan popis, mlada zvijezda Barcelone ne ide na Euro

HINA, Mario Borko • petak, 07.06.2024.
De la Fuente objavio konačan popis, mlada zvijezda Barcelone ne ide na Euro
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente objavio je popis s 26 igrača koje će voditi na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a na njemu nema mjesta za Paua Cubarsíja...

Za razliku od Zlatka Dalića koji je odmah na prvotnom popisu odabrao 26 imena koja će putovati u Njemačku, Luis de la Fuente je na okupljanje pozvao 29 igrača, a osam dana prije utakmice s Hrvatskom zahvalio se trojici.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S liste putnika izostavio je 17-godišnjeg braniča Barcelone Paua Cubarsíja, te dvojicu veznjaka, Marcosa Llorentea iz Atletico Madrida i Aleixa Garciju iz Girone.

Kapetan Furije je Alvaro Morata, a u Njemačku putuje i 38-godišnji Jesus Navas koji je 2010. osvoji Svjetsko, a 2012. Europsko prvenstvo. Na popisu se našao i bivši dinamovac Dani Olmo koji je bio upitan zbog problema s mišićem.

Španjolce u subotu na Palma de Mallorci igraju posljednju pripremnu utakmicu protiv Sjeverne Irske, a Europsko prvenstvo otvaraju 15. lipnja u Berlinu protiv Hrvatske. Pet dana kasnije, igraju s Italijom u Gelsenkirchenu, a grupnu fazu zaključuju u Düsseldorfu 24. lipnja protiv Albanije.

Furija je na prošlom Europskom prvenstvu zaustavljena u polufinalu protiv Italije i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a u osmini finala je nakon produžetka izbacila Hrvatsku.

Konačan popis španjolske reprezentacije:
VRATARI: Unai Simon (Athletic Bilbao), Alex Remiro (Real Sociedad), David Raya (Arsenal)
BRANIČI: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesus Navas (Sevilla), Aymeric Laporte (Al-Nassr), Nacho Fernandez (Real Madrid), Robin Le Normand (Real Sociedad), Dani Vivian (Athletic Bilbao), Alex Grimaldo (Bayer Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea)
VEZNI: Rodrigo (Manchester City), Martin Zubimendi (Real Sociedad), Fabian Ruiz (Paris St Germain), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Alex Baena (Villarreal), Fermin Lopez (Barcelona)
NAPADAČI: Alvaro Morata (Atletico Madrid), Joselu (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ayoze Perez (Real Betis), Ferran Torres (Barcelona), Lamine Yamal (Barcelona).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!