Tenis

Mate Pavić treći put u karijeri u finalu muških parova na French Openu

Branimir Korać • petak, 07.06.2024.
Mate Pavić treći put u karijeri u finalu muških parova na French Openu
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Mate Pavić u paru sa Salvadorcem Marcelom Arevalom izborio je prolaz u finale konkurencije muških parova na Roland-Garrosu. U polufinalu su bili bolji od prvih nositelja Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa...

Još jedan veliki meč za Matu Pavića i Marcela Arevala i nova velika pobjeda. Pavić i Arevalo bili su bolji od Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa koji su postavljeni za prve nositelje, ali hrvatsko-salvadorska kombinacija slavila je preokretom.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nije dobro krenulo za Pavića i Arevala koji su izgubili prvi set sa 6:3 uz dva breaka, a da nisu nijednom zaprijetili na servisu protivnika.

U drugom setu oni su igrali dosta bolje i stabilnije na servisu dok su Granollers i Zeballos imali sve više problema. Tako su Španjolac i Argentinac kod 2:2 dopustili prve break lopte, Pavić i Arevalo to koriste i uzimaju set sa 6:4.

Odluka je pala u trećem setu gdje Pavić i Arevalo prvi dolaze do breaka, Granollers i Zeballos se vraćaju, ali kod 5:5 Hrvat i Salvadorac ponovno dolaze do breaka te uz manje probleme osvajaju set i prolaze u finale.

Paviću je ovo treće finale muških parova, u ranijim finalima s Oliverom Marachom i Brunom Soaresom nije stigao do pobjede. Ima još dva finala mješovitih parova s Gabrielom Dabrowski, ali oba puta gubili su od Latishe Chan i Ivana Dodiga.

Sada njega i Arevala u finalu čekaju Simone Bolelli i Andrea Vavassori. Arevalo već ima jednu titulu u Parizu, prije dvije godine sa Jean-Julienom Rojerom slavio je protiv Dodiga i Krajiceka.

Roland-Garros, polufinale:
Marcelo Arevalo/Mate Pavić (Salvador/Hrvatska, 9) - Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Španjolska/Argentina, 1) 3:6, 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!