Nogomet

Dalić: 'Nema boljeg testa od ovog protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu'

Branimir Korać • petak, 07.06.2024.
Dalić: 'Nema boljeg testa od ovog protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u Portugalu gdje će sutra odigrati posljednju pripremnu utakmicu uoči puta na Euro. Izbornik Dalić smatra kako je Portugal idealan test...

Jako teška utakmica je pred Hrvatskom koja igra protiv Portugala i traži odgovore na pitanja na čemu još treba raditi.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Veliki test i izlog za nas. Utakmica protiv ekipe koja je jedan od favorita za titulu. Nama je opet prilika da pružimo šansu 16 igrača i da provedemo ideje koje smo imali u glavi. Težak protivnik, na njihovom terenu, mislim da je to dobro da vidimo gdje smo i što smo", kaže izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska je u vrlo teškoj skupini na Euru, a Portugal će biti dobra uvertira za ono što je čeka u Njemačkoj.

"Imamo najtežu grupu na Euru i vrlo teške utakmice. Željeli smo protivnika sličnog Španjolskoj i po kvaliteti igre i po snazi. Mislim da nema boljeg testa od ovog protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu."

S Portugalom Hrvatska nema dobra sjećanja.

"Portugal je reprezentacija koju Hrvatska nikada nije pobijedila. I na jesen ćemo se opet susresti, imate sjajnog izbornika, mog prijatelja i bit će ovo jako teška utakmica."

U prvom susretu u Njemačkoj, Hrvatska će igrati protiv vrlo jake Španjolske.

"Odmah na samom otvaranju imamo najjačeg i najtežeg protivnika Španjolsku. Na Euru smo izgubili u produžecima, u Ligi nacija smo izgubili na penale. Ta utakmica nam daje još jedan motiv, jako respektiramo Španjolsku, ima puno mladih igrača, ali Luka Modrić ih poznaje jako dobro. Bit će to jako teška utakmica, ali nadam se da će na kraju biti dobar rezultat za nas."

Dalić ističe kako su igrači u Rijeci dobro radili i nada se da ih je uspio i osvježiti.

"Imali smo 7-8 dobrih treninga, okupljali smo se u hodu. Nadam se da smo uspjeli igrače i osvježiti i odmoriti, svi su spremni, sutra ćemo nekako rasporediti da svi dobiju kroz te dvije utakmice minutažu. Ovo je sve neki uvod za ono što nas čeka nakon dolaska u Njemačku."

Iako su Španjolska i Italija velike reprezentacije, Hrvatska ima sjajne rezultate u posljednje vrijeme te želi iskorak i na Euru.

"Imali smo ta dva SP-a sa sjajnim rezultatima, na Euru nismo puno napravili, nakon grupe nikada nismo prošli tu prvu utakmicu. Prvi cilj je doći u nokaut fazu, a onda probati proći dalje. Neće nam biti nimalo lagano, ovo nam je dobar test iz kojeg ćemo izvući pouke i dobre stvari. Daj Bože da se sretnemo s Portugalom negdje u kasnijoj fazi Eura, to bi bilo lijepo."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!