Košarka

WNBA: Clark predvodila Indianu do pobjede, Nika Mühl nije ulazila u igru

Mario Borko • subota, 08.06.2024.
WNBA: Clark predvodila Indianu do pobjede, Nika Mühl nije ulazila u igru
Foto: Pixsell

U noći s četvrtka na petak u WNBA-u su odigrane četiri utakmice. Indiana je slavila kod Washingtona, Seattle kod Las Vegasa, dok su LA Sparks i Phoenix Mercury su obranili čas domaćina...

Tri četvrtine WNBA lige bilo je noćas na parketu, a od dvije Hrvatice nije zaigrala nijedna. Ivana Dojkić će u akciju večeras od 19 sati, a Nika Mühl, koja još uvijek čeka nas svoje prve poene, nije ulazila u igru u pobjedi svog Seattlea.

Igraj na utakmice WNBA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Storm je kod Las Vegasa vodio cijelu utakmicu i slavio s uvjerljivih 78:65. Seattle se sada po broju pobjeda izjednačio s Lynxom na vrhu Zapadne konferencije. Jewwell Loyd postigla je 25 poena uz devet skokova, Ezi Magbegor je upisala double-double učinak s 14 koševa i 15 skokova. Kod Vegasa A'ja Wilson je ubacila 29 koševa uz 11 skokova.

Catlin Clark se nakon blistave NCAA karijere sve bolje snalazi i u WNBA-u. Noćas je predvodila Indianu do pobjede, 85:83, u Washingtonu kod Mysticsa koji u 11 utakmica još uvijek ne zna za pobjedu. Fever je stigao do svoje treće, a Clark je upisala 30 poena, osam skokova i šest asistencija. Ipak ponovno je imala osam izgubljenih lopti i s prosjekom 5,6 po utakmici uvjerljivo predvodi ligu u tom segmentu.

Košarkašice LA Sparksa su nakon tri uzastopna poraza, s 81:72, pobijedile Dallas Wings, kojem je to bio četvrti poraza zaredom. Dearica Hamby bila je najraspoloženija kod pobjedničke ekipe s 22 koša i 12 skokova.

Vodeća ekipa na zapadu, Minnesota, upisala je svoj treći poraz. Bolji je od nje bio Phoenix Mercury, a najzaslužnija za to je Kahleah Copper. Ona je postigla 34 poena, ali i odlučujuću tricu, sekundu prije isteka vremena, za konačnih 81:80 i petu pobjedu svoje ekipe u ovoj sezoni. 25 koševa Kayle McBride nije bilo dovoljno za nastavak pozitivnog niza kojeg je imala Minnesota.

WNBA:
Washington Mystics – Indiana Fever 83:85
Las Vegas Aces – Seattle Storm 65:78
LA Sparks – Dallas Wings 81:72
Phoenix Mercury – Minnesota Lynx 81:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!