Ostali sportovi

Gregurić srušio osobni rekord i stigao nadomak finala!

HINA, Mario Borko • subota, 08.06.2024.
Gregurić srušio osobni rekord i stigao nadomak finala!

Na Europskom atletskom prvenstvu u Rimu održavaju se kvalifikacije u bacanju kladiva, a hrvatski atletičar Matija Gregurić postigao je osobni rekord i vrlo je blizu ulaska u finale...

Hrvatski reprezentativac u bacanju kladiva, 27-godišnji Zagrepčanin Matija Gregurić, u trećoj seriji kvalifikacija na Europskom atletskom prvenstvu u Rimu je postigao daljinu od 75,42 metra i time prvi put u karijeri prebacio granicu od 75 metara.

Igraj na sve sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gregurićev prijašnji osobni rekord je iznosio 74,90 m, a postigao ga je u veljači ove godine.

Hrvatski reprezentativac je u prvoj kvalifikacijskoj skupini osvojio peto mjesto i na pragu je ulaska u nedjeljno finale, u koje će se plasirati 12 kladivaša s najboljim rezultatom ili svi oni koji prebace kvalifikacijsku normu (77 m).

U Gregurićevoj kvalifikacijskoj skupini je to uspio učiniti samo aktualni europski prvak i olimpijski pobjednik, Poljak Wojciech Nowicki, koji je kladivo bacio do točno 79 metara.

Druga kvalifikacijska skupina je na rasporedu od 11.30 sati, a u njoj su na startnoj listi petnaestorica bacača od kojih samo dvojica nemaju osobne rekorde bolje od Gregurićevog rezultata. No, kvalifikacije uvijek donose određeni pritisak pa bacači vrlo često u njima podbace.

Gregurića ne smiju prebaciti osmorica natjecatelja iz ove skupine da bi ušao u finale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!