Košarka

Mijatovićev Efes na poraz u prvoj utakmici finala mora odgovoriti pobjedom

Mario Borko • subota, 08.06.2024.
Mijatovićev Efes na poraz u prvoj utakmici finala mora odgovoriti pobjedom
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu druga utakmica finala turskog prvenstva. Od 19:30 sastaju se Anadolu Efes i Fenerbahče, a Žuti kanarinci mogu igrati opuštenije s obzirom na to da su već napravili break na gostujućem terenu...

Anadolu Efes u obranu naslova prvaka krenuo je porazom u prvoj utakmici finalne serije protiv Fenerbahčea. Ono što dodatno mora brinuti Tomislava Mijatovića je način na koji je njegova momčad izgubila, a večeras pred svojim navijačima više nema pravo na kiks.

Igraj na Anadolu Efes - Fenerbahče na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Efes je u prvoj utakmici parirao gradskom rivalu do poluvremena, a onda je u nastavku potpuno potonuo. Fenerbahče je s druge strane odigrao nestvarno dobro. 12 pogođenih trica uz 55 posto uspješnosti i 57 posto šuta iz igre garantiraju pobjedu u gotovo svakoj utakmici. Žutim kanarincima nije naštetilo ni 15 izgubljenih lopti.

Nigel Hayes-Davis bio je najraspoloženiji s 28 poena, pet skokova i dvije asistencije. Dyshawn Pierre pridonio je sa svojih 16 poena, a Nick Calathes upisao je 11 asistencija.

Efes je šutirao 44 posto iz igre, 30 posto iza linije za tri poena, a ekipu je s 18 poena predvodio Ercan Osmani. Shane Larkin imao je slabu šutersku večer, ali je ubacio 16 koševa i imao osam asistencija.

Druga utakmica bi trebala biti izjednačenija, Fener je prvoj u jednom trenutku ima 24 poena prednosti, a rezultat je na kraju bio 85:74.

Žuti kanarinci mogu puno opuštenije pristupiti drugoj utakmici i sve što naprave bit će bonus. Trenutni omjer u pobjedama ove sezone je 3-3, a Fener je u posljednjih osam godina samo jednom uspio povezati dvije pobjede u gostima kod Efesa.

Mijatović će morati napraviti neke prilagodbe unutar svoje momčadi ne bi li spriječio velik broj otvorenih šuteva koje je Fener imao u prvoj utakmici, ali šanse Efesa bit će puno veće jer je nemoguće očekivati da će se ponoviti onakva šuterska večer kakvu su gostima imali prije dva dana.

Serija se igra na tri dobivene utakmice, a dođe li Fener do pobjede bit će na pragu osvajanja svog 11. naslova u povijesti. Efes je rekorder sa 16.

Mjesto i vrijeme

Istanbul, Sinan Erdem Dome, 19:30

Zadnji susret

Fener je u prvoj utakmici pobijedio s 85:74 i tako poveo s 1-0 u finalnoj seriji.

Prognoza

Efes je bez obzira na poraz u prvom susretu i dalje favorit uoči drugog, a ovoga puta bi taj status trebao i opravdati. Jednostavno je nezamislivo da Fener još jednom odigra na onakvoj razini na kakvoj je bio u četvrtak.

FOTO: EPA/ADRIAN RUIZ HIERRO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!