Tenis

Miss 100 posto: Swiatek glatko do novog Grand Slam naslova

Petar Jenjić • subota, 08.06.2024.
Miss 100 posto: Swiatek glatko do novog Grand Slam naslova
Foto: EPA

Do svog petog Grand Slam naslova u petom finalu pojedinačne konkurencije stigla je Iga Swiatek. U finalu Roland-Garrosa bila je bolja od Talijanke Jasmine Paolini nakon nešto više od sat vremena igre...

Prva tenisačica svijeta Iga Swiatek neumoljiva je na Roland-Garrosu zadnjih godina, a ništa drugačiji slučaj nije bio ni ove. Poljakinja je stigla do svoje četvrte titule u Parizu u zadnjih pet izdanja.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Swiatek je do svog ukupno petog Grand Slama karijere u pojedinačnoj konkurenciji, u petom odigranom finalu, stigla pobjedom protiv Jasmine Paolini kojoj je ovo bio prvi plasman u finale jednog od četiri najjača teniska turnira.

Poljakinja je kroz turnir uspjela preživjeti neke teške mečeve, a danas nije bilo prevelike drame i pobjedu je upisala relativno brzo. Slavila je u dva seta sa 6:2, 6:1 nakon jednog sata i deset minuta provedenih na terenu.

Swiatek je izgubila samo jedan set na turniru, i to u drugom kolu protiv Naomi Osake koja je imala i dvije meč lopte. Obje je uspjela spasiti te na koncu otići do kraja.

Ovo im je bio treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Poljakinje bez izgubljenog seta.

Roland-Garros, finale:
Iga Swiatek - Jasmine Paolini 6:2, 6:1

FOTO: EPA/JUANJO MARTIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!