Nogomet

Srbija glatko slavila u Švedskoj, remi Švicarske i Austrije

Petar Jenjić • subota, 08.06.2024.
Srbija glatko slavila u Švedskoj, remi Švicarske i Austrije
Foto: EPA

Tri reprezentacije odradile su svoje zadnje provjere uoči Europskog prvenstva. Srbija je slavila na gostovanju kod Švedske, dok su Švicarska i Austrija remizirale...

Svoje zadnje pripremne utakmice odigrali su Švicarska i Austrija koje su međusobno remizirale u St. Gallenu rezultatom 1:1.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Austrija je povela u petoj minuti nakon krasnog solo prodora Christopha Baumgartnera. Švicarci su poravnali u 26. minuti kada je odbijanac u mrežu skrenuo Silvan Widmer.

Švicarska otvara Europsko prvenstvo 15. lipnja protiv Mađarske, dok će dva dana kasnije Austrija igrati protiv Francuske.

Zadnju pripremnu utakmicu odigrala je Srbija koja je na gostovanju kod Švedske odigrala jako dobro i zasluženo slavila s 0:3. Prvi susret na Euru igra 16. lipnja protiv Engleske.

Srbija je povela u 18. minuti iz prve šanse. Andrija Živković je centrirao i na drugoj strani pronašao Sergeja Milinkovića-Savića koji je glavom skreće u mrežu.

Do svog 58. gola za Srbiju stigao je Aleksandar Mitrović u 60. minuti susreta na asistenciju Filipa Mladenovića. Nakon što je u 69. minuti zicer promašio Dušan Vlahović, gosti dolaze do novog gola niti 60 sekundi kasnije.

Ovoga puta Filip Kostić nije htio biti sebičan, proigrao je loptu, nastala je pomutnja u šesnaestercu gdje se najbolje snašao Tadić i pospremio je u gornji kut. Do kraja se rezultat nije promijenio.

Prijateljske utakmice:
Švedska - Srbija 0:3
Švicarska - Austrija 1:1

FOTO: EPA/Stefan Jerrevang

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!