Ostali sportovi

Ragbi 7: Hrvatska u nedjelju razigrava za 11. mjesto

HINA, Petar Jenjić • subota, 08.06.2024.
Ragbi 7: Hrvatska u nedjelju razigrava za 11. mjesto

Hrvatska reprezentacija u ragbiju 7 u nedjelju će razigravati za 11. mjesto na prvom turniru Europskog prvenstva. Protivnik će biti Ukrajina...

Hrvatski ragbijaši će na prvom turniru Europskog prvenstva ragbija 7, koji se održava u Makarskoj, u nedjelju razigravati za 11. mjesto.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska nije uspjela izbjeći jedno od posljednja dva mjesta, koja znače ispadanje iz elitnog razreda, pa će taj pothvat loviti na drugom turniru, u Hamburgu za tri tjedna. Bodovi s ta dva turnira se zbrajaju, najbolja reprezentacija postaje europski prvak, a najlošije dvije ispadaju u niži rang, u Trophy diviziju.

Nakon poraza od Irske i Gruzije u petak, u subotu je Hrvatska izgubila u skupini i od Njemačke 0:54, a potom je uslijedila ključna utakmica, polufinale razigravanja za poredak od 9. do 12. mjesta. Nažalost, Litva je tu bitku, pred tisuću hrvatskih navijača, dobila 26:5 i pred hrvatskim je igračima u nedjelju (14.22 sata) utakmica za 11. mjesto protiv Ukrajine. Jedino je polaganje postigao Matej Buljanović.

"Atmosfera je uoči utakmice baš bila dobra, rekli smo u svlačionici da idemo to dobiti, ali ipak smo na terenu činili neke pogreške u osnovama i nismo uspjeli. Radit ćemo sad puno do turnira u Hamburgu i truditi se izboriti ostanak. Sve je na nama", poručio je hrvatski reprezentativac Marko Svaguša, koji je imao poseban motiv pred svojom publikom u Makarskoj.

"Zato mi je još više žao što nismo pobijedili Litvu, kod kuće, pred svojom obitelji i prijateljima. To je baš poseban doživljaj", dodao je Svaguša.

Za Hrvatsku su igrali: Vranešević, Lerotić, Perić, Pavlović, F. Rizzi, Jurišić, Buljanović, D. Rizzi, Vlašić, Vlajčević, Plazibat, Grčić i Svaguša.

Foto: Berislav Rožman/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!