Nogomet

Španjolska uoči Hrvatske visoko slavila protiv Sjeverne Irske

Petar Jenjić • subota, 08.06.2024.
Španjolska uoči Hrvatske visoko slavila protiv Sjeverne Irske
Foto: EPA

Reprezentacija Španjolske upisala je visoku pobjedu protiv Sjeverne Irske u posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči Europskog prvenstva...

Španjolska je odigrala svoju posljednju pripremnu utakmicu prije Europskog prvenstva i dvoboja s Hrvatskom. Na Mallorci je stigla do visoke pobjede protiv Sjeverne Irske.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Irci su poveli u drugoj minuti preko Daniela Ballarda, ali ostatak utakmice u potpunosti je pripao Furiji koja je već do poluvremena postigla četiri gola.

Prvo je u 12. zabio Pedri, u 18. je poentirao Alvaro Morata, dok je u 29. minuti pogodak postigao ponovno Pedri. U 35. minuti Fabian Ruiz zaokružio je jako dobro poluvrijeme svoje reprezentacije.

U nastavku su Španjolci napravili šest promjena, a pobjedu je u 60. minuti pogotkom potvrdio Mikel Oyarzabal.

Dvoboj Danske i Norveške u Brondbyju završio je pobjedom domaće momčadi rezultatom 3:1 te tako na najbolji mogući način završava pripremni period pred početak Eura.

Za 1:0 zabio je Pierre-Emile Hojbjerg u 12. minuti, da bi u 21. minuti vodstvo podebljao Jannik Vestergaard. Rezultat se nakratko promijenio u 65. minuti, ali je pogodak Erlinga Haalanda poništen zbog zaleđa.

Sedam minuta kasnije napadač Manchester Cityja upisao se u strijelce nakon asistencije Martina Odegaarda. Pobjedu Danskoj u 90. minuti potvrdio je Yussuf Poulsen.

Rutinsku pobjedu upisala je Belgija koja je slavila protiv Luksemburga rezuultatom 3:0 u Bruxellesu. Prvi nastup na Europskom prvenstvu imat će 17. lipnja protiv Luksemburga.

Romelu Lukaku doveo je u vodstvo iz penala u 42. minuti, isti igrač podebljao je prednost 15 minuta kasnije, dok je pobjedu u 81. minuti potvrdio Leanadro Trossard.

Prijateljske utakmice:
Danska - Norveška 3:1
Belgija - Luksemburg 3:0
Španjolska - Sjeverna Irska 5:1

FOTO: EPA/Cati Cladera

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!