Nogomet

Portugalci: 'Napokon nas je dinamična i moderna momčad stavila na težak ispit'

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2024.
Portugalci: 'Napokon nas je dinamična i moderna momčad stavila na težak ispit'
Foto: EPA

Portugalska nogometna reprezentacija ugostila je Hrvatsku i upisala poraz 2:1, a tamošnji dnevnik A Bola smatra kako je ovo dobrodošlo prizemljenje za Martinezove izabranike.

Nisu Portugalci baš navikli na ovakve utakmice i poraze na svom tlu. Uglavnom su oni bili ti koji su kontrolirali igru i držali protivnika u šahu, ali Hrvatska im je stvorila puno problema i na kraju zasluženo slavila.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hvala Hrvatima što su nas spustili na zemlju", piše A Bola i dodaje: "Napokon velika, kompetitivna, dinamična i moderna momčad stavila je Portugal na veliki ispit. Rezultat nije samo negativan nego je i puno više od toga, vrlo razočaravajuć i zabrinjavajuć."

Unatoč razočaranju, A Bola smatra kako Portugal iz ovog susreta može jako puno naučiti.

"Moramo zahvaliti Hrvatskoj. Bilo bi dramatično da spoznamo slabosti i nebalansiranost momčadi u pravim utakmicama na Europskom prvenstvu. Roberto Martinez ovako ima dovoljno vremena da ispravi pogreške i pronađe najboljih 11."

Posebno ih je razočaralo prvo poluvrijeme.

"Bila je to katastrofa. Momčad je pokušavala sačuvati identitet i imala je više loptu u svojim nogama, ali ponavljala se, bila je indolentna i vrlo predvidljiva u fazi napada dok je u obrani ostavljala puno prostora Hrvatima. Iako je Hrvatska povela iz dvojbenog kaznenog udarca, imala je još u prvom poluvremenu puno prilika dok Portugal nije kreirao ništa prema Livakoviću. Ako je Roberto Martinez imao nekakvih 11 s kojima je mislio krenuti na Euru, sada ima više dvojbi. No nema dvojbe kako će to ponovno biti Ronaldo i deset ostalih."

FOTO: EPA/ANTONIO COTRIM

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!