Nogomet

Bivši prvoligaši u borbi za SuperSport Drugu NL, u Sisku gostuje Zadar

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2024.
Bivši prvoligaši u borbi za SuperSport Drugu NL, u Sisku gostuje Zadar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prvim susretom između Segeste i Zadra počinju kvalifikacije za SuperSport Drugu NL. Bivši prvoligaši uzeli su titulu u svojim skupinama Treće HNL i izborili su nastup u kvalifikacijama...

Nekada su se susretali u najvišem razredu hrvatskog nogometa, a danas se bore za ulazak u treći rang, jedinstvenu SuperSport Drugu NL. Segesta će u prvom susretu biti domaćin, ali nitko ne očekuje odluku već u Sisku, Zadar će na svojim Stanovima, bez obzira na rezultat prvog susreta, biti opasan protivnik.

Igraj na Segesta - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sisačka Stara dama lakoćom je došla do prvog mjesta u Trećoj NL Centar, cijelim tijekom sezone bila je najbolja momčad lige, složila je jako dobar kadar za ovaj rang i ostvarila je zacrtani cilj, ulazak u kvalifikacije za treći razred hrvatskog nogometa.

Siščani su ostavili iza sebe drugoplasirani Gaj za velikih 13 bodova, momčad je to koja u svojim redovima ima i igrače s prvoligaškim iskustvom poput Tonćija Kukoča i Krešimira Kovačevića, igrače s dosta drugoligaškog iskustva i nekoliko stranaca koji su pružili novu dimenziju.

Trebalo je vremena da se Segesta počne buditi i dizati nakon brojnih problema s kojima se suočavala godinama. Zadrani su također prolazili kroz teško razdoblje, a njima će ovo biti druga sezona zaredom da sudjeluju u ovim kvalifikacijama.

Do kvalifikacija je stigao osvajanjem prvog mjesta u Trećoj NL Jug gdje je s četiri boda prednosti završio ispred Zagore koja je tražila poništavanje licence Zadranima zbog neadekvatnih uvjeta, međutim ipak su Zadrani ti koji idu u kvalifikacije.

I prošle sezone morali su na prvaka Treće NL Centar, na drugoj strani bio je Karlovac. Prvi susret na Stanovima okončan je 2:1 pobjedom Karlovca koji je istim rezultatom slavio i u uzvratu na Čavleku i tako izborio prolaz u treći rang, a Zadrane ostavio još jednu sezonu u Trećoj NL Jug.

Što su rekli

Mile Buinac, sportski direktor Segeste: "Prva utakmica neće odlučiti konačnog pobjednika kvalifikacija. Sve je otvoreno i u Sisku i u Stanovima jer se radi o podjednakim momčadima. Žao mi je što se sastajemo sa Zadrom jer obje momčadi zaslužuju rang više."

Marin Oršulić, trener Zadra: "Nadali smo se boljem ždrijebu i da nećemo na Segestu, ali upravo nju smo dobili. To je klub koji ima tradiciju i velik je, dobro posložena momčad i znamo koga imamo za protivnika. Dosta igrača Segeste poznajem, s Kukočem sam igrao i u CSKA Sofiji, Max Matulić je naš Zadranin, ali vjerujem u nas."

Mjesto, vrijeme, sudac

Sisak, Gradski stadion, 18:00

Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka)

Prošli dvoboj

U sezoni 2015/2016 i Segesta i Zadar završili su na dnu poretka Druge HNL i ispali u niži rang. U posljednjem dvoboju na Stanovima, u 32. kolu te sezone, završilo je 2:2, za Zadrane su pogađali Kristijan Jurić i Vlatko Blažević, a za Segestu Marin Pejić i Igor Prijić. Zadrani su taj susret završili s čak tri isključena igrača.

Prognoza

Zanimljiv dvoboj i mala prednost Siščanima koji će tražiti pobjedu na svom travnjaku. Zadrani sigurno ne bi imali ništa protiv nekog remija.

SuperSport Druga NL, kvalifikacije

finale - prve utakmica

Segesta2:1Zadar
Slavonija0:0Uljanik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport Druga NL, kvalifikacije

finale - prve utakmica

Segesta2:1Zadar
Slavonija0:0Uljanik

Izdvojeno

  • I to je nogomet

    Piše: Branimir Korać

    I to je nogomet

    Bijes i razočaranje izmjenjivali su se nakon pogotka Zaccagnija koji je Hrvatsku vjerojatno ostavio bez osmine finala Europskog prvenstva...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!