Nogomet

Orijent ispravlja kiks s kraja sezone, Kustošija se želi vratiti u SuperSport Prvu NL

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2024.
Orijent ispravlja kiks s kraja sezone, Kustošija se želi vratiti u SuperSport Prvu NL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Danas je na rasporedu prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za SuperSport Prvu NL. Kustošija u prvom susretu kao domaćin igra protiv Orijenta...

Drugoplasirana momčad SuperSport Druge NL Kustošija i pretposljednja momčad SuperSport Prve NL Orijent, borit će se za posljednje mjesto za sljedeću sezonu u drugom razredu hrvatskog nogometa.

Igraj na Kustošija - Orijent na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Očekuje se vrlo zanimljiv susret, Kustošija je sezonu ranije nastupala u drugom rangu i nije joj ovo strana razina natjecanja. Posložila je dobru momčad, nije najbolje ušla u sezonu, ali polako se dizala i na kraju izborila drugo mjesto.

Gledajući drugi dio sezone, Kustošija je bila najbolja, osvojila je najviše bodova i uspjela se podići na ljestvici. U tih 15 utakmica drugog dijela sezone upisala je 12 pobjeda, dva remija (Mladost Ždralovi, Marsonia) i tek jedan poraz 0:1 protiv Karlovca.

U posljednjem kolu igrala je protiv Opatije koja je već osigurala prvo mjesto i u tom susretu Kustošija je upisala pobjedu 1:0. Osigurao ju je Lovro Bizjak ranim pogotkom već u četvrtoj minuti.

Za razliku od Kustošije, Orijent nije u najboljem raspoloženju završio sezonu. Imao je veliku priliku ostati u ligi, ali je kiksao.

Riječanima je trebala "samo" domaća pobjeda u posljednjem kolu protiv neopterećenog Jaruna na Krimeji, ali domaćin se pošteno ispromašivao, prestigao ga je na ljestvici BSK i poslao ga u kvalifikacije za ostanak.

Što su rekli

Luka Bilobrk, trener Kustošije: "Bit će teško, u svakoj takvoj utakmici si pod pritiskom. Dobra je stvar što se igraju dvije utakmice pa eventualno u drugoj utakmici imaš priliku nadoknaditi propušteno. Nadam se da će sve biti u redu, svi su željni dokazivanja i dobrog rezultata."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, igralište Kustošije, 18:00

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Kustošija: -

Orijent: Margan, Simčić, Fatić

Prošli dvoboj

U prošlom međusobnom dvoboju u Rijeci u svibnju 2023. godine Orijent je slavio s 2:0 golovima Brauta i Dukađina. Te sezone Orijent je slavio i u prvom susretu u Rijeci s 1:0, a u Zagrebu je bilo 0:0.

Prognoza

Vrlo zanimljiv dvoboj, bit će tvrdo i ne treba očekivati previše golova.

SuperSport Prva NL, Kvalifikacije

finale - prve utakmica

Kustošija1:2Orijent

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

SuperSport Prva NL, Kvalifikacije

finale - prve utakmica

Kustošija1:2Orijent

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!