Nogomet

Talijani popravljaju dojam u Empoliju protiv Bosne i Hercegovine

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2024.
Talijani popravljaju dojam u Empoliju protiv Bosne i Hercegovine
Foto: EPA

Hrvatski protivnik u skupini Europskog prvenstva, reprezentacija Italije, igrat će protiv Bosne i Hercegovine u Empoliju te tražiti pobjedu...

Nakon dvoboja protiv Turske i remije bez pogodaka, dio talijanske nogometne javnosti bio je vrlo razočaran i nije poštedio kritika niti izbornika Spallettija, niti igrače.

Igraj na utakmice Eura 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim struka uglavnom nije zabrinuta, daju podršku izborniku i ističu kako mu vjeruju te očekuju od njega da povede Italiju do dobrog rezultata i visokog plasmana.

Talijani su branitelji naslova kojeg su osvojili 2021. godine na Wembleyju pobjedom protiv Engleske, ali nakon toga uslijedilo je skromnije razdoblje i sve su samo ne uvjerljivi.

Sjećamo se da Italija nije uspjela niti otići na Svjetsko prvenstvo u Katar, a i u kvalifikacijama za ovo Europsko prvenstvo je opasno vidjela i tko zna što bi bilo da je Ukrajincima sviran dvojbeni kazneni udarac duboko u sudačkoj nadoknadi.

Danas im treba pobjeda za podizanje samopouzdanja, a protivnik se čini idealnim. Bosna i Hercegovina već dugo ne izgleda dobro, nanizala je već pet uzastopnih poraza, a u posljednjih 11 utakmica ima dvije pobjede protiv skromnog Lihtenštajna i devet poraza.

Ponovno je BiH promijenila izbornika pa je tako odnedavno na klupi Sergej Barbarez koji ima jako težak početak. Prvo je igrao protiv Engleske i izgubio 3:0, a sada ga čeka Italija.

Što su rekli

Luciano Spalletti, izbornik Italija: "Ako promašimo previše dodavanja moglo bi biti kao protiv Turske gdje nismo bili pravi. Oko Barelle smo imali kontrolu od samog početka, ali ovdje ga neće biti. Kada se radi o istegnuću treba čekati dan po dan, neće biti uzeti u obzir za meč u Empoliju, ali vjerujemo da hoće protiv Albanije na startu Eura."

Sergej Barbarez, izbornik BiH: "Cilj je stvoriti reprezentaciju koja će igrati deset godina zajedno. Bilo je dosta stvari koje nam nisu išle u prilog, ali neće tu biti puno mijenjanja. Koncentrirat ćemo se na ovih 25-28 igrača i nama je cilj da igraju desetak godina zajedno."

Mjesto, vrijeme, sudac

Empoli, Stadio Carlo Castellani, 20:45

Prošli dvoboj

Posljednji put ove reprezentacije sastale su se u Ligi nacija 2020. godine. U Italiji je bilo 1:1, a na Grbavici su Talijani slavili s 2:0.

Prognoza

Prednost Talijanima u ovom meču. BiH ima više problema i iako Italija ne briljira, ovdje bi trebala slaviti.

FOTO: EPA/KENA BETANCUR

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!