Nogomet

Argentina protiv Ekvadora odrađuje zagrijavanje za Copa Americu

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2024.
Argentina protiv Ekvadora odrađuje zagrijavanje za Copa Americu
Foto: EPA

Osim što se europske reprezentacije pripremaju za vrlo skori početak Europskog prvenstva, pripremaju se i američke reprezentacije za Copa Americu. Večeras će se u prijateljskom dvoboju tako sastati Argentina i Ekvador...

Argentina i Ekvador večeras se sastaju u za jedne i druge prvoj pripremnoj utakmici uoči Copa Americe. Argentina je branitelj naslova, ujedno je i aktualni svjetski prvak i želi ostati na samom vrhu.

Igraj na Argentina - Ekvador na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I za Argentince i za Ekvadorce bit će ovo susret u kojem će dobiti neke odgovore, što trenutno ne štima najbolje i na čemu treba raditi kako bi se Copa dočekala što spremnija.

Rezultat je u ovom slučaju sekundaran, ali to ne znači da pobjedu neće željeti i jedni i drugi. Naravno da je ona bitna io pokušat će i Argentina i Ekvador izbjeći poraz te se napuniti samopouzdanjem slavljem u ovom susretu.

Lionel Scaloni ima na raspolaganju uistinu kvalitetnu reprezentaciju, nije slučajno osvojila i Copu i SP u Kataru, Lionel Messi bez obzira što nije u europskom nogometu, igra i dalje na vrlo visokoj razini, a Copu će dočekati svježiji nego inače.

Naime Messi je propustio neke utakmice, nije nastupio u svakoj u dresu Inter Miamija ove sezone i nema ogroman broj minuta u nogama.

Ekvadorci također imaju vrlo dobru reprezentaciju, ali nekako im ne odgovaraju mečevi s Argentinom koja je uglavnom bila bolja i pronalazila put do pobjede.

Mjesto, vrijeme

Chicago, Soldier Field, 1:00

Prošli dvoboj

Posljednji put ove reprezentacije su se sastale u prvom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Argentina je upisala pobjedu 1:0 zahvaljujući golu Lionela Messija u posljednjih 15 minuta susreta.

Prognoza

Argentina je kvalitetnija, imala je puno više uspjeha u međusobnim dvobojima. Ovdje je favorit, ali ne treba zaboraviti da se u prijateljskim susretima nikada ne ide na 100 posto.

FOTO: EPA/Friedemann Vogel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!