Košarka

Celticsi su dobili prvu, Mavsi će pokušati doći do breaka

Branimir Korać • nedjelja, 09.06.2024.
Celticsi su dobili prvu, Mavsi će pokušati doći do breaka
Foto: EPA

Boston Celticsi poveli su u finalnoj seriji NBA lige s 1-0 protiv Dallas Mavericksa, ali Mavsi će pokušati odmah odgovoriti i doći do poravnanja...

Bilo je to pravo izdanje Boston Celticsa, upravo onakvo kakvo je i potrebno ako žele doći do titule NBA prvaka. Dallas se nadao da može do breaka i pobjede u Bostonu, ali nije bio niti blizu.

Igraj na Boston - Dallas na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ionako snažni i dobri Celticsi uoči finalne serije protiv Dallasa dobili su pojačanje u Kristapsu Porzingisu koji se oporavio od ozljede lista zbog koje je propustio posljednjih deset susreta.

Porzingis je odigrao jako dobru utakmicu i pomogao Bostonu da dođe do pobjede i važnih 1-0 u seriji.

Obično se kaže kako je u takvim serijama najvažnija prva utakmica u gostima i prva utakmica na domaćem terenu. Boston je tu dobro reagirao i stigao je do pobjede s visokih 107:89.

Luka Dončić je odradio glavninu posla, ali nije imao pravu i konkretnu podršku. Više se očekivalo ponajviše od Kyrieja Irvinga, ali on je imao šuterski loš dan i jednostavno nije bio u utakmici.

S druge strane Boston je imao šestoricu dvoznamenkastih, imao je susret u potpunosti pod kontrolom te je pokazao zašto ove sezone ima najbolji omjer u NBA ligi.

Mjesto, vrijeme

Boston, TD Garden, 2:00

Nedostaju

Boston Celtics: -

Dallas Mavericks: Greg Brown

Prošli dvoboj

Dva puta u regularnom dijelu sezone i jednom u doigravanju sastali su se Celticsi i Mavericksi. Sva tri susreta otišla su na stranu Bostona i to bez većih problema.

Prognoza

Boston igra kod kuće i favorit je, Dallas ima dosta toga za promijeniti ako misli da pobjede.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!