Ostali sportovi

Ragbi 7: Hrvatska pobjedom zaključila nastup na domaćem terenu

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 09.06.2024.
Ragbi 7: Hrvatska pobjedom zaključila nastup na domaćem terenu

Hrvatska reprezentacija u ragbiju 7 upisala je pobjedu protiv Ukrajine. Time je osvojila 11. mjesto na prvom od dva turnira Europskog prvenstva Trophy divizije...

Hrvatski ragbijaši su u utakmici za 11. mjesto na Europskom prvenstvu ragbija 7, koji se održava u Makarskoj, pobijedili Ukrajinu s 21:10 te se trijumfom oprostili od domaće publike.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Polaganja su postigli Perić, Rizzi i Svaguša, a sva tri je pretvorio Jurišić.

Podsjetimo, Hrvatska je u skupini izgubila od Irske, Gruzije i Njemačke, a potom u prvom susretu razigravanja za poredak od devetog do 12. mjesta i od Litve.

Kako dvije reprezentacije ispadaju u nižu, Trophy diviziju, naši igrači na drugom turniru EP-a, za tri tjedna u Hamburgu, moraju loviti bodove za ostanak.

"Ne tražim isprike, ovo je velik korak, ali bili smo u najtežoj skupini, sva tri naša suparnika na kraju su bila u polufinalu. Pa su nam se ozlijedili Vranešević, Plazibat, prije njih Perica... Žao mi je što nismo pobijedili Litvu, ali nadam se da ćemo naučiti iz ovoga i da ćemo imati strpljenja. Velika je razlika u kvaliteti između Championship i Trophy divizije", rekao je izbornik Anthony Poša.

"Ponosni smo na prvu pobjedu Hrvatske u ovom, najvišem rangu. Nekome 11. mjesto možda zvuči loše, ali za nas je velika stvar, dali smo sve od sebe i lani da uđemo u ovo društvo i sada da se borimo s takvim suparnicima", dodao je naš najiskusniji igrač Nik Jurišić.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!