Nogomet

Novi poraz Prosinečkog, sjajan gol Frattesija za slavlje Italije

Petar Jenjić • nedjelja, 09.06.2024.
Novi poraz Prosinečkog, sjajan gol Frattesija za slavlje Italije
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Reprezentacija Italije upisala je pobjedu u zadnjoj provjeri pred Euro. Protivnik je bila Bosna i Hercegovina, a branitelj naslova slavio je sjajnim golom Davidea Frattesija. Robert Prosinečki s Crnom Gorom ponovno je izgubio...

Crna Gora je pod vodstvo Roberta Prosinečkog upisala i drugi poraz u ovom ciklusu prijateljskih utakmica. Nakon poraza kod Belgije, danas je u Podgorici izgubila od reprezentacije Gruzije s 1:3.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gruzija je povela u desetoj minuti susreta kada je poentirao Otar Kiteišvili. U 33. minuti dobra akcija iste momčadi, izigrana je obrana Crne Gore, a nakon asistencije Kviče Kvaratškelije zabio je Georges Mikautadze.

U 66. minuti Crnogorci su smanjili zaostatak kada je poentirao Stevan Jovetić nakon duplog pasa sa Stefanom Mugošom. Međutim, u 84. minuti svojim je drugim golom pobjedu gostiju potvrdio Budu Zivzivadze.

Gruzija svoj nastup na Euru otvara protiv Turske, a taj je dvoboj na rasporedu 18. lipnja.

Italija otvara Euro utakmicom protiv Albanije, a kao zadnju provjeru imala je Bosnu i Hercegovinu. Branitelji naslova prvaka upisali su minimalnu pobjedu od 1:0.

Jedini gol na susretu vidjeli smo u 38. minuti, Federico Chiesa je ubacio, a sjajno je iz voleja pod gredu pogodio Davide Frattesi. BiH je igrala vrlo dobro, posebno kroz prvo poluvrijeme u kojem je imala i dvije izglednije šanse.

Nastavak susreta igranog u Empoliju nije donio novu promjenu rezultata.

Slovačka je u zadnjoj provjeri uoči Europskog prvenstva lako slavila protiv reprezentacije Walesa rezultatom 4:0. Euro otvara 17. lipnja protiv Belgije.

U 45. minuti zabio je Juraj Kucka, da bi na 2:0 podebljao Robert Boženik. Autogolom Ethana Ampadua, četiri minute kasnije, Slovaci su poveli s 3:0, dok je konačan rezultat postavio Laszlo Benes.

Posljednju provjeru odigrala je i Francuska koja je u Bordeauxu ugostila Kanadu, a taj je dvoboj završio bez postignutih pogodaka.

Prijateljska utakmica:
Crna Gora - Gruzija 1:3
Italija - BiH 1:0
Slovačka - Wales 4:0
Francuska - Kanada 0:0

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!