Košarka

Sjajni Dončić treba pomoć, Celticsi novom pobjedom došli još korak bliže tituli

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2024.
Sjajni Dončić treba pomoć, Celticsi novom pobjedom došli još korak bliže tituli
Foto: EPA

Boston Celticsi odradili su posao na svom parketu i poveli su s 2-0 u finalnoj seriji protiv Dallas Mavericksa. U drugoj utakmici slavili su sa 105:98...

Bili su Mavericksi konkurentniji i bliže Celticsima u drugom nego u prvom susretu, međutim ponovno je Boston slavio i pobjedom 105:98 poveo je s 2-0 u finalnoj seriji.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celticsi su imali najbolji omjer u regularnom dijelu sezone, u doigravanju im nitko nije baš opasno zaprijetio da će uzeti seriju, a protiv Dallasa potvrđuju zašto su najbolji.

Boston pokazuje kako ima širinu, kako ne ovisi samo o Tatumu i Brownu pa je tako u prvoj utakmici iskočio Kristaps Porzingis, a u ovoj Jrue Holiday.

Celticsi su i u ovom susretu imali kontrolu iako je sjajni Luka Dončić uspio približiti Dallas u završnici susreta i smanjiti na 103:98, mogli su doći i bliže, ali odlična obrambena reakcija Derricka White na ulasku u posljednju minutu nije dozvolila ubačaj PJ Washingtona nakon čega Brown ubacuje i umjesto dolaska Dallasa na minus tri, Boston odlazi na plus sedam.

Dončić je vrlo brzo probao tricom vratiti nadu Dallasu, ali nije pogodio i Boston odlazi do pobjede.

"Zato su najbolja momčad NBA lige i zato imaju najbolji omjer. Imaju pregršt sjajnih igrača i praktički svaki može imati veliku večer", rekao je nakon susreta Dončić.

Jrue Holiday predvodio je Celticse s 26 poena i 11 skokova, Jaylen Brown dodao je 21 poen i sedam asistencija, a Jayson Tatum 18 poena uz 12 asistencija i devet skokova.

Kod Celticsa Luka Dončić ubacio je 32 poena uz 11 skokova i asistencija, a PJ Washington 17 poena uz sedam skokova.

NBA finale:
Boston Celtics - Dallas Mavericks 105:98 (2-0)

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!