Nogomet

Česi nastavljaju pozitivan niz, Sjeverna Makedonija dugo je bez pobjede

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2024.
Česi nastavljaju pozitivan niz, Sjeverna Makedonija dugo je bez pobjede
Foto: EPA

Češka odrađuje posljednju utakmicu u pripremama za Europsko prvenstvo. Hradec Kralove bit će domaćin, a Česi će tamo igrati protiv Sjeverne Makedonije...

Prva pripremna utakmica uoči Europskog prvenstva nije Česima donijela neki konkretan odgovor. Protivnik je bio preslab, igrala je Češka protiv Malte i lakoćom slavila sa 7:1.

Igraj na Češka - Sjeverna Makedonija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Drugi protivnik Česima bit će Sjeverna Makedonija koja je sigurno jači i teži protivnik od Malte iako niti Makedonci već neko vrijeme ne briljiraju te su na udaru kritika javnosti.

Između ova dva dvoboja protiv Malte i Sjeverne Makedonije, Česi su ostali bez Michala Sadileka zbog ozljede, a nju je zaradio na bizaran način nakon pada s bicikla.

Češka je trenutno u pozitivnom nizu, u posljednjih šest utakmica upisala je pet pobjeda i remi. Posljednji poraz upisala je u listopadu prošle godine sprotiv Albanije, čime je na kraju ostala i bez prbog mjesta u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ali nakon tog poraza bila je vrlo uspješna.

S druge strane Sjeverna Makedonija pamti puno bolja vremena. Trenutno je u nizu od pet utakmica bez pobjede pri čemu je upisala tri poraza i dva remija gdje je jedan od ta dva remija onaj iz Skoplja protiv Engleske s 1:1.

Posljednji poraz upisan je prošlog tjedna u Rijeci gdje je Hrvatska lakoćom slavila s 3:0 protiv nevidljivih i poprilično suzdržanih Makedonaca.

Što su rekli

Ivan Hašek, izbornik Češke: "Na svakom treningu radimo dobro i utvrđujemo način na koji želimo igrati i koje principe u igri želimo imati. Igrači koji nisu igrali u prvoj utakmici, dobit će veću minutažu, a ostali će ulaziti u nastavku susreta. Sjeverna Makedonija možda nije protivnik velikog imena, ali svladala je Italiju, remizirala s Engleskom, sada je izgubila s 3:0 u Hrvatskoj, ali je bila ravnopravan protivnik."

Mjesto, vrijeme, sudac

Hradec Kralove, Malsovicka Arena, 18:00

Sudac: Michal Očenaš (Slovačka)

Prošli dvoboj

Posljednji put ove dvije reprezentacije susrele su se još 2005. godine u kvalifikacijama za SP kada je Češka slavila sa 6:1. Čak četiri gola postigao je legendarni div Jan Koller.

Prognoza

Česi su favoriti i očekuju pobjedu u ovom susretu. Kvalitetniji su i spremniji od Makedonaca koji jedva čekaju odlazak na odmor.

FOTO: EPA/TIAGO PETINGA

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!