Košarka

Fenerbahče na korak do titule prvaka, Efes pokušava kupiti nadu

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2024.
Fenerbahče na korak do titule prvaka, Efes pokušava kupiti nadu
Foto: EPA

Fenerbahče i Anadolu Efes došli su do treće utakmice finalne serije, a košarkaši Fenerbahčea imaju priliku u njoj osigurati naslov prvaka.

Anadolu Efes upisao je dva poraza na domaćem parketu i tako se značajno udaljio od titule prvaka Turske. Imao je Efes prednost domaćeg parketa u finalnoj seriji, ali Fenerbahče je odlično odradio obje utakmice i stavio je Mijatovićevu momčad u velike probleme.

Igraj na Fenerbahče - Anadolu Efes na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U obje utakmice Efes je bio u potpuno podređenom položaju, Fenerbahče je dominirao i glatko slavio. Možda rezultat prve utakmice to i ne pokazuje, ali Fener jer u potpunosti držao konce u svojim rukama.

Ta prva utakmica završila je pobjedom Fenerbahčea 85:74 dok je totalni debakl uslijedio u drugoj utakmici u kojoj je Efes poražen s vrlo visokih 101:70 nakon kojeg će se biti jako teško vratiti.

Efes više nema nikakvog prava na kiks, ali je vrlo upitno koliko može odgovoriti na prošle dvije utakmice u kojima je bio potpuno u podređenom položaju. Osim toga sada igra pred navijačima Fenerbahčea koji će tražiti titulu čim je prije moguće.

Inače, ove sezone ovi protivnici su se sastali pet puta prije ove finalne serije, a Efes je upisao tri pobjede, no u trenucima kada je bilo najvažnije, Fener je bio bolji. I u finalu Kupa i sada u finalu doigravanja.

Puno toga ide u korist Fenerbahčeu koji je u puno boljoj situaciji, u poziciju iz koje je teško vidjeti kako uopće može izgubiti titulu.

Mjesto, vrijeme

Istanbul, Ülker Sport Arena, 19:30

Prošli dvoboj

Fener ima 2-0 u seriji, u prvoj utakmici slavio je 85:74 uz 28 poena Hayesa dok je u drugoj utakmici i pobjedi 101:70 prvo ime s 24 poena bio Wilbekin.

Prognoza

Efes je u jako teškoj situaciji i vrlo je lako moguće da Fenerbahče već danas dovrši posao i uzme titulu.

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!