Nogomet

Poljaci i Turci sastaju se u generalnoj probi za Europsko prvenstvo

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2024.
Poljaci i Turci sastaju se u generalnoj probi za Europsko prvenstvo
Foto: EPA

Još jedna pripremna utakmica uoči Europskog prvenstva na rasporedu je danas, a sastaju se Poljska i Turska, dvije reprezentacije kojima je ovo generalna proba za Euro...

I Poljaci i Turci na Europsko prvenstvo u Njemačku odlaze bez velikih najava, ali spremni napraviti nered i boriti se za mjesto u nokaut fazi. Poljaci su u dobrom nizu i dobrom raspoloženju dok s druge strane Turska je već neko vrijeme bez pobjede.

Poljska je do Eura došla kroz dodatne kvalifikacije u kojima je prvo morala eliminirati Estoniju, a nakon toga Wales u gostima. Bila je uspješna i nastavila je u tom dobrom ritmu i u ovim pripremama.

U prvom pripremnom dvoboju igrala je protiv Ukrajine, odradila dobru utakmicu i slavila s 3:1. Sve bi bilo idealno da ozljedu nije zaradio Arkadiusz Milik koji će na kraju propustiti Europsko prvenstvo.

U dvoboju protiv Ukrajine sve je bilo riješeno već u prvih pola sata kada su Poljaci poveli s 3:0 nakon čega je Ukrajina uspjela samo smanjiti zaostatak i ublažiti poraz.

Što se tiče Turske, ona nije morala u dodatne kvalifikacije, u skupini u kojoj je bila i Hrvatska, Turci su na kraju zauzeli prvo mjesto i izravno su osigurali nastup u Njemačkoj.

I oni poput Poljaka imaju dosad jednu pripremnu utakmicu iza sebe i to protiv Italije s kojom su odigrali bez pogodaka. Vincenzo Montella bio je zadovoljan nakon tog susreta, Turci su bili u najmanju ruku ravnopravan protivnik.

Mjesto, vrijeme, sudac

Varšava, PGE Narodowy, 20:45

Sudac: Balazs Berke (Mađarska)

Prošli dvoboj

Poljaci i Turci kroz povijest su se često susretali, ali posljednji put međusobno su igrali u kvalifikacijama za SP 1994. godine u SAD-u. Poljska je slavila kod kuće 1:0, a Turska na svom terenu 2:1.

Prognoza

Zanimljiv dvoboj u kojem minimalna prednost ide Poljacima zbog domaćeg terena. Remi je izgledan.

FOTO: EPA/Leszek Szymanski

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!