Košarka

Olympiakos stavio jednu ruku na trofej, Panathinaikos nema pravo na kiks

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2024.
Olympiakos stavio jednu ruku na trofej, Panathinaikos nema pravo na kiks
Foto: EPA

U trećem susretu finalne serije grčkog prvenstva Olympiakos ima priliku proslaviti naslov prvaka, ali bit će mu teško, igra na Panathinaikosovom terenu...

Iako je Panathinaikos ušao u finalnu seriju s prednosti domaćeg parketa, Olympiakos mu je već u prvom susretu pokazao kakve su mu namjere i odmah je napravio break.

Igraj na Panathinaikos - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uoči treće utakmice Panathinaikos je u problemima, više nema pravo na poraz i da bi odnio titulu prvaka Grčke, morat će upisati sve pobjede do kraja finalne serije.

Prva utakmica u OAKA Areni mogla bi tako biti ključna, u njoj je Olympiakos iznenadio Panathinaikos i svladao ga je s 89:84. U tom susretu presudila je momčadska igra, Panathinaikos je imao previše onih koji su podbacili dok je Olympiakos bio uravnotežen i s više raspoloženih igrača.

Uslijedio je drugi dvoboj u Dvorani mira i prijateljstva, na terenu Olympiakosa gdje je sastav iz Pireja ponovno bio bolji. Još jednom je PAO imao nekolicinu koji su podbacili, a izostao je bolji napadački učinak Kendricka Nunna koji je šuterski bio neraspoložen.

Sada je situacija jasna, sastav iz Pireja je nadomak titule i napravit će sve da do nje i dođe. Panathinaikos je u problemima i morat će se namučiti da bi ostao u igri.

No, ništa nije nemoguće, dosadašnji susreti bili su neizvjesni pa se očekuje da i ovaj bude isto takav. Samo što će rasplet morati biti drugačiji za domaćina.

Mjesto, vrijeme

Atena, OAKA Arena, 20:15 sati

Prošli dvoboj

U finalnoj seriji Olympiakos vodi 2-0, ali i prije nje odigrali su niz međusobnih dvoboja. Njih ukupno sedam ove sezone, Olympiakos je slavio u četiri, a Panathinaikos u tri.

Prognoza

Panathinaikos je favorit u ovom susretu i očekuje se njegova pobjeda i nastavak serije te puno teži posao u četvrtoj utakmici.

FOTO: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!