Zimski sportovi

Oilersi se nadaju breaku, Panthersi brane prednost domaćeg leda

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2024.
Oilersi se nadaju breaku, Panthersi brane prednost domaćeg leda

U tijeku je finalna serija NHL-a s kojom smo došli do druge utakmice finala. Prva je pripala Florida Panthersima koji su domaćini i drugog susreta...

Ostala su još samo dva kandidata u borbi za titulu najbolje NHL momčadi ove sezone. Florida Panthersi i Edmonton Oilersi, a upravo su Panthersi ti koji imaju prednost domaćeg leda.

Igraj na Florida Panthers - Edmonton Oilers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U seriju su ušli u skladu s očekivanjima, upisali su pobjedu u prvom susretu s 3:0 s tim da velike zasluge za tu pobjedu ima i vratar Panthersa Sergej Bobrovski koji je upisao shut-out ostvarivši svih 32 obrane.

Oilersi su imali čak 14 udaraca na gol više nego Panthersi, ali Florida je imala na vratima izuzetno raspoloženog vratara dok je u napadu bila efikasna i tri paka od 18 upućenih prema golu, završila su u mreži Edmontona.

Danas je na rasporedu druga utakmica, u njoj će Florida braniti domaći led i pokušati mirnija otputovati za Kanadu. 2-0 u seriji stavilo bi priličan pritisak na Oilerse koji ne bi smjeli kiksati na svom ledu i morali bi upisati obje pobjede.

Međutim Oilersi imaju priliku smanjiti taj pritisak i dobar njegov dio prebaciti na Pantherse. Ukoliko uspiju doći do poravnanja u seriji, tada će Florida biti u problemima i morat će do barem jedne pobjede u gostima.

Mjesto, vrijeme

Sunrise, Amerant Bank Arena, 2:00

Nedostaju

Florida Panthers: -

Edmonton Oilers: Troy Stecher (ozljeda)

Prošli dvoboj

Ove sezone susreli su se u regularnom dijelu sezone dva puta i oba puta slavila je Florida koja je bila bolja i u prvom dvoboju doigravanja za titulu.

Prognoza

Florida je ove sezone bolja, ali Edmonton ima dovoljno kvalitete da prekine taj niz poraza od Panthersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!