Zimski sportovi

Oilersi se nadaju breaku, Panthersi brane prednost domaćeg leda

Branimir Korać • ponedjeljak, 10.06.2024.
Oilersi se nadaju breaku, Panthersi brane prednost domaćeg leda

U tijeku je finalna serija NHL-a s kojom smo došli do druge utakmice finala. Prva je pripala Florida Panthersima koji su domaćini i drugog susreta...

Ostala su još samo dva kandidata u borbi za titulu najbolje NHL momčadi ove sezone. Florida Panthersi i Edmonton Oilersi, a upravo su Panthersi ti koji imaju prednost domaćeg leda.

Igraj na Florida Panthers - Edmonton Oilers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U seriju su ušli u skladu s očekivanjima, upisali su pobjedu u prvom susretu s 3:0 s tim da velike zasluge za tu pobjedu ima i vratar Panthersa Sergej Bobrovski koji je upisao shut-out ostvarivši svih 32 obrane.

Oilersi su imali čak 14 udaraca na gol više nego Panthersi, ali Florida je imala na vratima izuzetno raspoloženog vratara dok je u napadu bila efikasna i tri paka od 18 upućenih prema golu, završila su u mreži Edmontona.

Danas je na rasporedu druga utakmica, u njoj će Florida braniti domaći led i pokušati mirnija otputovati za Kanadu. 2-0 u seriji stavilo bi priličan pritisak na Oilerse koji ne bi smjeli kiksati na svom ledu i morali bi upisati obje pobjede.

Međutim Oilersi imaju priliku smanjiti taj pritisak i dobar njegov dio prebaciti na Pantherse. Ukoliko uspiju doći do poravnanja u seriji, tada će Florida biti u problemima i morat će do barem jedne pobjede u gostima.

Mjesto, vrijeme

Sunrise, Amerant Bank Arena, 2:00

Nedostaju

Florida Panthers: -

Edmonton Oilers: Troy Stecher (ozljeda)

Prošli dvoboj

Ove sezone susreli su se u regularnom dijelu sezone dva puta i oba puta slavila je Florida koja je bila bolja i u prvom dvoboju doigravanja za titulu.

Prognoza

Florida je ove sezone bolja, ali Edmonton ima dovoljno kvalitete da prekine taj niz poraza od Panthersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!