Ostali sportovi

Sara Kolak izborila finale Europskog prvenstva!

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.06.2024.
Sara Kolak izborila finale Europskog prvenstva!
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sara Kolak izborila je finale bacanja koplja na Europskom prvenstvu koje se održava u Rimu. U kvalifikacijama je zauzela deseto mjesto...

Hrvatska atletičarka, 28-godišnja Sara Kolak plasirala se u finale bacanja koplja na Europskom prvenstvu u Rimu, ona je hicem od 57,73 metara zauzela 10. mjesto u kvalifikacijama.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira 2016. godine je u kvalifikacijama Rima bacila 1.16 metara slabije od svog najboljeg rezultata sezone, no i to je bilo dovoljno za ulazak među 12 najboljih.

Druga hrvatska predstavnica u bacanju koplja Lucija Cvitanović zauzela je 25. mjesto s hicem od 52.66 metara što je više od dva metra slabije od njezinog najboljeg rezultata sezone.

Najbolja u kvalifikacijama bila je Norvežanka Marie-Therese Obst s hicem od 61.45 metara. Finale kopljašica na programu je u utorak od 21.36 sati.

U kvalifikacijama na 800 metara nastupila je 22-godišnja Nina Vuković, ali nije uspjela izboriti prolazak u polufinale. Ona je s vremenom 2:02.74 minuta zauzela šesto mjesto u svojoj skupini, a izravni plasman u polufinale izborile su tri prvoplasirane iz svake od četiri skupine. Usto, dalje su prošle i četiri najbrže po vremenu, ali Vuković nije bila među njima te je u konačnici završila na 21. poziciji.

U jutarnjem dijelu programa je nastupio i hrvatski rekorder u skoku s motkom, 30-godišnji Ivan Horvat, koji je ostao je bez plasmana. Horvat je u kvalifikacijama krenuo na visini od 5,25 metara, što je za 51 centimetar manje od njegova sedam godina starog rekorda, ali i 15 centimetara manje od njegova najboljeg rezultata sezone, no sva tri puta je rušio letvicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!