Košarka

Nikola Jokić igrat će za Srbiju na Olimpijskim igrama

Petar Jenjić • ponedjeljak, 10.06.2024.
Nikola Jokić igrat će za Srbiju na Olimpijskim igrama
Foto: EPA

Izbornik srpske košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić objavio je popis od 16 igrača koji će kandidirati za Olimpijske igre. Na njemu se nalazi i MVP NBA lige, Nikola Jokić...

Srbija će na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu dobiti veliko pojačanje u vidu Nikole Jokića. Potvrdio je to izbornik Svetislav Pešić koji ga je uvrstio na popis putnika za Francusku.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srbija će prve provjere za Pariz imati 5. i 7. srpnja iza zatvorenih vratra protiv Nizozemske i Turske. Službenu prijateljsku utakimcu igrat će 12. srpnja protiv Francuske, nakon toga će u Abu Dhabiju igrati protiv Australije i SAD-a.

21. srpnja igrat će protiv Japana u Beogradskoj areni, a prema Francuskoj idu tri dana kasnije.

MVP NBA lige preskočio je zadnje Svjetsko prvenstvo na kojem je Srbija igrala finale, a zadnji put je igrao na Eurobasketu prije dvije godine kad su ispali u osmini finala od Italije.

Popis igrača: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac, Uroš Plavšić.

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!